• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Ik zal nachtmerries hebben over die bal tegen de paal"

  Mertens opende de score, maar Napoli verloor.

  Napoli ging in eigen huis onderuit tegen Real Madrid, maar Rode Duivel Dries Mertens speelde wel een sterke partij. Hij opende de score voor de thuisploeg, maar de nederlaag smaakt toch zuur. "We hadden ook een beetje ongeluk", zegt onze landgenoot aan het Italiaanse tv-concern Mediaset Premium.

  Napoli maakte het titelverdediger Real Madrid knap lastig in de terugwedstrijd. "We zijn er echt vol voor gegaan in de eerste helft. We gaven weinig weg", vertelde Mertens. "Uiteindelijk scoorden ze dan op een hoekschop die we hen cadeau hadden gegeven. Dat is heel jammer."

  "We wisten dat Sergio Ramos vaak de redder is wanneer Real in de problemen zit, maar het doet toch pijn. We hadden ook wel een beetje ongeluk."

  Mertens was het ook niet echt eens met de beslissingen van de scheidsrechter. Zo kreeg hij geen penalty na een duw van Vazquez. "We speelden tegen Real Madrid, dan weet je dat de scheidsrechter misschien..."

  "Hoe dan ook, de match is voorbij. We moeten hier vooral uit leren. Het was een geweldige wedstrijd en de sfeer in het stadion was fantastisch."

  Mertens maakt 100e Belgische goal in de Champions League

  Zelf schreef Mertens een klein beetje geschiedenis. Zijn openingstreffer was de 100e goal van een Belg in de Champions League. Het was de dertiende goal van een landgenoot dit seizoen, ook een record.

  Bovendien was het al de vijfde goal van Mertens in deze Champions League-campagne. Daarmee doet hij beter dan Wesley Sonck. Die maakte in 2003-2004 vier doelpunten voor Ajax.

  Toch zal vooral zijn bal op de paal Mertens blijven achtervolgen. "Als ik in mijn bed lig, zal ik die bal opnieuw op de paal zien botsen. Dat was een speciaal moment, want ik had er 2-0 van kunnen maken. Dan had Real het pas echt moeilijk gekregen."

  Zidane: "Geluk bestaat niet in voetbal"

  Zidane (coach Real Madrid): "We hebben afgezien in de eerste helft. Napoli nam het initiatief, maar uiteindelijk namen we toch de bovenhand. Je kan niet altijd goed spelen. Ik denk niet dat we geluk gehad hebben, want geluk bestaat niet in voetbal. De 1-3-score is uiteindelijk toch duidelijk."

  Sarri (coach Napoli): "We hebben 55 minuten erg goed gespeeld, maar dan werd het moeilijk om ons hoge tempo vol te houden. Na die tweede goal van Real werd het bovendien een onmogelijke opdracht. Als je niet naar de eindstand kijkt, maar naar onze prestatie, dan ben ik hoopvol voor de toekomst. Ik denk dat we vooral fysiek nog sterker moeten worden om mee te doen op dit niveau."