• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé: "Geneigd om kwartfinales Europa League boven Play-off I te kiezen"

  Dimitri de Condé staat met Racing Genk voor een vreemde Europese "verplaatsing" naar AA Gent. De technisch directeur van Genk geeft de voorkeur aan een Europese kwartfinale, maar wil Play-off I toch nog niet opgeven. "Dit scenario moeten we in de toekomst vermijden."

  "Voel in de kleedkamer dat de EL heel erg leeft"

  Door het duel tussen AA Gent en Racing Genk heeft België al zeker één kwartfinalist in de Europa League. Voor Dimitri de Condé mag dat uiteraard Genk zijn. "Het zijn spannende dagen binnen de club", klinkt het bij Sporza.

  "Europees voetbal leeft misschien meer in Genk dan in Gent, als ik de media mag geloven tenminste. We kregen al veel complimenten in het buitenland over ons parcours in de Europa League. Als we dat nog kunnen verlengen naar een kwartfinale, zou dat fantastisch zijn."

  "We zijn Europa ingestapt met een jonge groep. We zijn heel ver geraakt en ik voel in de kleedkamer dat het heel erg leeft binnen de groep."

  "Gent is misschien iets meer gefocust op het duel tegen Mechelen, wij hebben de naam van Westerlo nog niet uitgesproken. De focus ligt op de Europa League, vanaf vrijdag denken we aan Westerlo."

  "Stuivenberg tilt de hele organisatie naar een hoger niveau"

  Hoe kijkt De Condé terug op de eerste maanden van Albert Stuivenberg? "De laatste twee maanden heeft hij heel goed werk geleverd. Hij werkt heel professioneel en tilt de hele organisatie naar een hoger niveau. Hij steekt veel werk in het individu en dan vooral in de jonge gasten."

  "Zijn job stopt niet als de wedstrijd gedaan is. Hij is er een hele week mee bezig. Dat is voor mij een kenmerk van een trainer die werkt op langere termijn. Die zijn niet alleen bezig met die wedstrijd van het weekend, maar ook met de lange termijn. Dat kost veel energie en uren en dat is opvallend bij hem."

  "Kwartfinales EL zet ons op de kaart van Europa"

  Genk heeft een mirakel nodig om nog in Play-off I te geraken. Hoe erg zou het missen daarvan zijn voor de club? "Financieel is het geen drama, maar iedereen, supporters en bestuursleden, wil uiteraard sportieve resultaten zien."

  "Als je ziet waarvan we komen, zou het niet leuk zijn om in Play-off II te moeten spelen. We moeten keihard werken om dit scenario in de toekomst te vermijden. Als het Play-off II wordt, dan doen we mee met de ambitie om het Europees ticket te bemachtigen."

  "We hebben vorig jaar iets opgebouwd en hard gewerkt om deze ploeg samen te brengen. We wilden dit seizoen de kloof met de top twee verkleinen om zo voor de Champions League-tickets te gaan, maar dat doel hebben we gemist. De ontgoocheling leeft dus al langer dan vandaag en daar verandert de wedstrijd tegen Westerlo niet veel aan."

  Play-off I of toch de kwartfinales van de Europa League waaraan geeft De Condé de voorkeur? "Ik ben geneigd om de kwartfinales van de Europa League te kiezen. Dat zet ons toch op de kaart van Europa."