• home
 • video
 • pas verschenen

  Elleboogstoot levert Ibrahimovic 3 speeldagen schorsing op

  Ibrahimovic revancheerde zich op Mings.

  Manchester United moet het de komende wedstrijden zien te rooien zonder Zlatan Ibrahimovic (35). De Engelse voetbalbond legt de Zweedse vedette een schorsing van 3 speeldagen op na zijn elleboogstoot op Bournemouth-speler Tyrone Mings.

  Zlatan Ibrahimovic en Tyrone Mings waren kort na de pauze de hoofdrolspelers bij twee incidenten. De Bournemouth-speler ging - al dan niet bewust - op het hoofd van de United-spits staan, die zich niet veel later revancheerde met een stevige elleboogstoot.

  Ibrahimovic ontsnapte aan rood, maar werd alsnog bestraft door de Engelse voetbalbond op basis van televisiebeelden. De Zweed krijgt de standaardstraf van 3 speeldagen en heeft die schorsing aanvaard.

  Ibrahimovic, die dit seizoen al 26 keer scoorde in alle competities, mist het FA Cup-duel tegen Chelsea en de Premier League-wedstrijden tegen Middlesbrough en West Bromwich.

  VIDEO: bekijk hier nog eens het dubbele opstootje

  Het belang van Zlatan voor Manchester United

  Ook in Extra Time kwam het voorval aan bod

  Video player inladen...