• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lukaku: "Uiteraard wil ik topschutter worden"

  Lukaku scoorde dit seizoen al zeventien keer.

  Romelu Lukaku maakte afgelopen weekend zijn 60e Premier League-goal voor Everton en evenaarde daarmee het clubrecord van Duncan Ferguson, nu assistent-trainer. De Rode Duivel is ook opnieuw medetopschutter in de Engelse competitie met 17 goals, evenveel als Harry Kane en Alexis Sanchez.

  Duncan Ferguson (foto) speelde elf seizoenen voor Everton en maakte daarin dus 60 doelpunten in de Premier League. "Hij sprak me de laatste tijd vaak over zijn record", geeft Lukaku toe op de website van Everton.

  "Het was zijn manier om me scherp te houden en me wat te testen. Dat hoort bij voetbal en het zijn zulke momenten die je beter maken als speler. Hij wil dat we winnen en dat wil ik ook. Daarvoor moet ik zoveel mogelijk proberen te scoren, dan ben ik gelukkig."

  Lukaku is naar eigen zeggen niet veel bezig met records. "De mensen vertellen me er wel over als ik dicht bij een record kom, maar het belangrijkste voor mij is mijn ploegmakkers helpen en wedstrijden winnen."

  "Op dit moment gaat alles goed, maar ik wil nog beter worden als speler. Ik heb heel hard gewerkt om dit niveau te halen, maar ik ben nog altijd maar 23 jaar en dus is er nog veel ruimte om te verbeteren. Je moet proberen om elke dag beter te worden, want er is altijd iemand die iets heeft wat jij niet hebt."

  "Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en weet dat ik gevaarlijk kan zijn in gelijk welke wedstrijd. Ik wil een zo compleet mogelijke speler worden en dat kan alleen door hard te werken."

  "Uiteraard wil ik topschutter worden"

  Dankzij zijn 17e van het seizoen staat Lukaku opnieuw mee aan de leiding in de topschuttersstand. Is dat een doel? "Uiteraard heb ik de ambitie om topschutter te worden. Ik ben een spits en wil dus zoveel mogelijk doelpunten maken. Maar het belangrijkste blijft uiteraard wedstrijden winnen.  Als je te veel naar je eigen statistieken kijkt, dan gaat het mis."

  Het doelpunt van Lukaku tegen Sunderland: