• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Anderlecht-aanvaller Marcel De Corte (87) overleden

  De Corte speelde 8 seizoen voor paars-wit.

  Ex-voetballer Marcel De Corte is overleden op 87-jarige leeftijd. Dat meldt Anderlecht op zijn website. De Corte werd in de jaren vijftig 5 keer kampioen met paars-wit. Hij speelde ook drie wedstrijden met de Rode Duivels.

  Marcel De Corte begon zijn carrière  in 1947 bij Racing Gent. In 1950 trok hij naar Anderlecht, waarmee hij twee landstitels veroverde. Vier jaar later verhuisde De Corte naar Kongo, de toenmalige Belgische kolonie, maar na een jaar bij CS de Léopoldville keerde de aanvaller terug naar paars-wit.

  In het seizoen 1958-1959 werd De Corte opnieuw kampioen met Anderlecht. Hij speelde nadien nog een seizoen voor ARA La Gantoise - de voorloper van AA Gent -, en sloot zijn spelerscarrière af bij Charleroi. In totaal speelde hij 139 wedstrijden in eerste klasse en scoorde hij 37 keer.

  De Corte speelde ook drie wedstrijden met de nationale ploeg tussen 1952 en 1954.

  Jeugdtrainer en scout

  Marcel De Corte, die in zijn jeugd basketbal speelde, was na zijn carrière aan de slag bij Anderlecht als jeugdtrainer en scout. Hij was ook 5 seizoenen hoofdtrainer bij KSV Waregem.