• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen na uitschakeling: "Even mijn oma niet meer bezoeken"

  Jan Vertonghen kon de uitschakeling niet vermijden.

  0 / 0
  In België was het feest na de Europese avond, maar voor Tottenham kwam de uitschakeling hard aan, zeker bij Rode Duivel Jan Vertonghen. "Ik was 100% zeker dat we zouden winnen. Of het extra zuur is dat het tegen Gent is? Ja, want ik rijd altijd voorbij het stadion."

  Tottenham had zijn zinnen gezet op de Europa League en was gisteren ook de betere ploeg, maar een owngoal en een rode kaart strooiden roet in het eten. "Dit is een harde klap. We hadden er echt alles voor gedaan", vertelde een teleurgestelde Vertonghen bij Sporza.

  "Ik weet niet of we het hier hebben laten liggen. Vooral in Gent waren we niet goed. Vandaag waren we echt sterk, zelfs met tien man leek het of wij met een man meer op het veld stonden."

  "Ik dacht echt dat we gingen winnen. Ik heb nog met Bernd Thijs gesproken en ik zei tegen hem: "ik was er 100 procent van overtuigd dat we zouden winnen". Maar ja, die rode kaart en de 2-2 waren sleutelmomenten."

  "We hadden veel hoop gezet op deze campagne. Ik zag ons als een van de kanshebbers op de eindzege dus dit komt wel aan. Ik hecht veel waarde aan de Europese competities. Eigenlijk ben ik nog nooit in de buurt geweest. Nochtans speel ik altijd in sterke teams, maar de voorbije vijf jaar zijn we toch altijd te vroeg uitgeschakeld. Ik vind dat jammer."

  Is het voor Vertonghen extra zuur om te verliezen van Gent? "Eigenlijk wel. Ik ben vlakbij Gent geboren en heb er zestien jaar gewoond. Ik heb vrienden die voor Gent supporteren. Ik rijd altijd voorbij het stadion als ik naar mijn oma moet. Dus voorlopig zal ik haar misschien even niet bezoeken."