• home
 • video
 • pas verschenen

  Uit de oude doos: KV Mechelen wipt Anderlecht in 1/8e finales Europacup II

  Wilmots scoort de belangrijke 1-0 in de heenmatch.

  De Europese confrontatie tussen Genk en Gent is nog maar de tweede Belgische clash ooit in Europa. In 1988 stonden Anderlecht en KV Mechelen tegenover elkaar in de achtste finales van de Beker voor Bekerwinnaars. KV Mechelen, dat het jaar ervoor de Cup had gewonnen, zou uiteindelijk zegepralen.

  Heenmatch: KV Mechelen-Anderlecht 1-0

  De heenmatch Achter de Kazerne is nog maar 2 minuten oud of het ziet er al beroerd uit voor Anderlecht. Keshi krijgt een rode kaart en Anderlecht moet bijna de hele match met een mannetje minder voortspelen.

  Met wat kunst- en vliegwerk en af en toe een sterke save van De Wilde lijkt paars-wit toch een 0-0 uit de brand te kunnen slepen. Tot Wilmots in de slotfase er toch nog 1-0 van maakt.

  Terugmatch: Anderlecht-KV Mechelen 0-2

  Anderlecht maakt zich sterk dat het de zaken in de terugmatch, twee weken later, nog kan rechtzetten, maar na een kwartier loopt het al mis. Koeman maakt er met een schitterende uithaal 0-1 van.

  Anderlecht moet nu al 3 keer scoren, maar het is Ohana die vlak na de rust de kroon op het werk zet. De beker zou KV Mechelen dat seizoen niet opnieuw winnen - Sampdoria is hen in de halve finales de baas - maar met een eerste landstitel in 40 jaar zorgt het wel voor een nieuw hoogtepunt.

  VIDEO: reportage over KV Mechelen-Anderlecht in Europa