• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent-voorzitter: "Die geweldige vechtlust hoop ik zondag ook te zien"

  De Witte is een tevreden man.

  Een dag na de stunt tegen Tottenham is AA Gent-voorzitter Ivan De Witte nog altijd in de zevende hemel. "Dit is één van de grootste momenten uit mijn leven", klonk het in De Ochtend op Radio 1.

  "Geef mij maar Manchester United of AS Roma"

  Voor De Witte was het aftellen naar het laatste fluitsignaal, waarna de feestvreugde losbarstte. "Het was één van de grootste momenten uit mijn leven. Een dag later is dat nog altijd zo."

  "Niet zozeer omwille van de wedstrijd, want die was niet echt top. Dat we dit mogen meemaken tegen een van de toppers uit de Premier League en dat op de mythische grond van Wembley, dat is gewoon fantastisch."

  "85.000 supporters, waarvan 8.000 uitzinnige Gent-fans, dat heb ik nog nooit meegemaakt."

  Wat vond De Witte van de wedstrijd? "We hebben het heel moeilijk gehad. Tottenham was op veel vlakken beter, maar ze werkten niet goed af. Dan gebeuren zo'n dingen. Toen het 1-1 werd, wist ik dat het moeilijk zou worden. Dat het dan toch lukt, is fantastisch."

  Op wie hoopt De Witte als volgende tegenstander? "Dat mag opnieuw een aantrekkelijke affiche zijn. Liefst een van de groten. Geef mij maar Manchester United of AS Roma."

  "Die geweldige vechtlust hoop ik zondag ook te zien"

  Zondag speelt AA Gent in de strijd om Play-off I een cruciale wedstrijd tegen Moeskroen. "Het is alle hens aan dek om de focus te verleggen naar zondagavond. We willen met veel gedrevenheid naar die wedstrijd tegen Moeskroen trekken."

  "Waarom we anders voor de dag komen in de competitie? Daar moet over nagedacht worden. Europese wedstrijden maakt dat extraatje los bij de spelers. Die geweldige vechtlust hoop ik zondag ook te zien in de competitie."