• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent loot Genk. Anderlecht moet naar Cyprus

  Heenwedstrijden: 9 maart, terugwedstrijden: 16 maart.

  0 / 0
  We krijgen een Belgisch duel in de 1/8e finales van de Europa League. AA Gent en Racing Genk nemen het volgende maand tegen mekaar op. Anderlecht treft APOEL Nicosia, de Cypriotische club van Igor De Camargo en Urko Pardo.

  Anderlecht kwam als eerste Belgische ploeg uit de trommel. De recordkampioen krijgt met APOEL Nicosia een haalbare kaart voorgeschoteld. De Cypriotische kampioen rekende in de vorige ronde wel af met de Spaanse subtopper Athletic Bilbao. APOEL is de club van Igor De Camargo en Urko Pardo.

  Voor AA Gent, dat verrassend Tottenham wipte, en Racing Genk, dat de Roemeense kampioen Astra Giurgiu uitschakelde, geen (verre) buitenlandse verplaatsing. De twee werden aan elkaar gekoppeld en dus krijgen we al zeker één Belgische ploeg in de 1/4e finales van de Europa League.

  De heenwedstrijden worden gespeeld op 9 maart, een weekje later volgen de terugwedstrijden. De finale staat op 24 mei in Stockholm op het programma.

  Het is overigens al van 1988-1989 geleden dat twee Belgische teams elkaar tegenkomen in een Europees duel. Toen schakelde KV Mechelen Anderlecht uit in de tweede ronde van de Beker der Bekerwinnaars.

  Gent en Genk worden aan elkaar gekoppeld door Patrik Andersson:

  Duitse derby voor Hazard, Fellaini naar Rusland

  De loting in Nyon leverde nog enkele interessante affiches op. Thorgan Hazard en Borussia Mönchengladbach nemen het in een Duitse derby op tegen Schalke 04. Marouane Fellaini en Manchester United krijgen dan weer een verre verplaatsing richting Rostov voorgeschoteld.

  Ook voor Théo Bongonda en Celta de Vigo wacht een Russische tegenstander. De Galiciërs treffen Krasnodar. Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen ten slotte ontmoeten met AS Roma Olympique Lyon, dat in de vorige ronde brandhout maakte van AZ.

  1/8e finales Europa League
  Celta de Vigo (Spa)Krasnodar (Rus)
  APOEL (Cyp) Anderlecht 
  Schalke 04 (Dui) Mönchengladbach (Dui)
  Lyon (Fra) AS Roma (Ita) 
  Rostov (Rus) Manchester United (Eng) 
  Olympiakos (Gri) Besiktas (Tur) 
  AA Gent Racing Genk 
  Kopenhagen (Den) Ajax (Ned) 

  Opvallend: