• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Jammer dat deze match gepaard gaat met stress rond PO I"

  AA Gent kijkt vanaf 21.05u Tottenham in de ogen.

  AA Gent-manager Michel Louwagie zit vanavond met gemengde gevoelens in de tribunes van Wembley. Louwagie droomt van een stunt tegen Tottenham, maar zit met zijn hoofd ook bij de moeilijke strijd voor een Play-off I-ticket. "Play-off I is belangrijker dan deze wedstrijd."

  Hoe nerveus is Michel Louwagie? "We denken vooral aan het feit dat dit waarschijnlijk eenmalig zal zijn. Je krijgt niet elk jaar de gelegenheid om op Wembley te spelen", legt Louwagie aan Sporza.

  "We leven er allemaal naar toe, maar het is spijtig dat deze wedstrijd gepaard gaat met de stressituatie rond Play-off I. We zullen ons vanavond een beetje proberen rustig te houden, want in feite is Play-off I belangrijker dan deze wedstrijd tegen Tottenham."

  Hoe schat Louwagie de kansen van zijn club in? "1-0 is een linke uitslag. Tottenham moet komen. Tottenham heeft een budget van meer dan 200 miljoen euro en heeft spelers die op elk moment het verschil kunnen maken. Maar het is fantastisch hoe Vanhaezebrouck het vertrouwen overbrengt op de groep."

  "Ik denk dat Tottenham er vol tegenaan zal gaan. Zij spreken van een finale. Ze zijn geschrokken van het niveau van AA Gent en waarschijnlijk ook van het niveau van de Belgische competitie."

  "Ze zagen ons op de 8e plaats in de competitie staan en dachten waarschijnlijk dat het een makkie zou worden. Maar wij hebben niet voor de Belgische competitie gekozen en zijn er volop tegenaan gegaan in de Europese matchen. Het is fijn dat je daarvoor beloond wordt, maar het blijft een zeer moeilijke wedstrijd."

  "Het blijft hinken op twee gedachten"

  "Maar het blijft de volgende dagen toch hinken op twee gedachten", geeft Louwagie duidelijk aan. "Mochten we doorstoten, dan is de combinatie van wedstrijden geen voordeel. Als je donderdag speelt en zondag al opnieuw, dan heb je te weinig tijd om te recupereren. Maar dat bekijken we vrijdag eventueel wel."

  "Een goed resultaat halen is vooral belangrijk. Uitgeschakeld worden, tot daar aan toe. Maar een goed resultaat kun je meenemen naar de volgende wedstrijden."

  "Maar het wordt morgen vooral genieten. Iedereen die het wereldje kent, zegt dat je moet genieten. We moeten het momentum grijpen en met volle teugen genieten."