• home
 • video
 • pas verschenen

  Historische avond: drie Belgische clubs in achtste finales Europa League

  Drie Belgische clubs zitten morgen in de pot voor de loting.

  Anderlecht, AA Gent en Racing Genk hebben zich alle drie bij de laatste 16 geschaard in de Europa League. Nooit eerder raakten drie Belgische clubs samen zover. De loting voor de 1/8e finales vindt om 13u plaats.

  Een unicum

  Anderlecht, Gent en Genk hadden vorige week alle drie een gunstige uitgangspositie afgedwongen. Toch beleefden ze in de terugwedstrijd nog een moeilijke avond, maar alle drie trokken ze aan het langste eind.

  Een unicum, want nooit eerder stonden drie Belgische clubs samen in de achtste finales van een Europese beker. In het seizoen 1993/1994 haalden er wel drie Belgische clubs de laatste 16 in Europa, maar alle drie in een verschillende competitie.

  Belgisch duel? Afspraak om 13u

  Met Genk, Gent en Anderlecht heeft België drie vertegenwoordigers in de achtste finales. Geen enkel land doet beter. Duitsland (Schalke en Mönchengladbach) en Rusland (Rostov en Krasnodar) hebben er twee.

  De loting voor de volgende ronde van de Europa League vindt vanmiddag om 13u plaats. Het is geen geleide loting. Dat betekent dat de Belgische teams ook tegen elkaar kunnen uitkomen.

  De 1/8e finales van de Europa League worden op 9 en 16 maart gespeeld.

  3x stemmen: wat is uw favoriete tegenstander voor Anderlecht, Genk en Gent?

  Droomt u van Manchester United? Of kiest u voor een haalbare kaart. Stem nu: