• home
 • video
 • pas verschenen

  Hein is niet tevreden: "Je hoeft niet mooi te zijn om geluk te hebben"

  0 / 0
  De stunt is een feit: AA Gent heeft Tottenham uitgeschakeld. Maar van euforie was bij trainer Hein Vanhaezebrouck geen sprake. "Na wat ik vandaag gezien heb, is de droom om verder te gaan weer wat kleiner geworden. Dit was geen goeie prestatie. Maar misschien moet ik dat achter me laten", zei de coach aan Sporza.

  "Slechtste Europese wedstrijd"

  "We hebben onze slechtste Europese wedstrijd gespeeld, toch onder mijn periode", reageerde Hein Vanhaezebrouck na het 2-2-gelijkspel op Wembley.

  "Maar men zegt dikwijls: je hoeft niet mooi te zijn om geluk te hebben. En dat was vandaag het geval. Met een man meer hadden we er uit kunnen liggen, want Tottenham was veel beter dan wij."

  "We zijn een paar keer ontsnapt, maar we hebben mentaliteit getoond. Al was er bij sommige spelers te weinig kwaliteit. Mijn invallers waren dan weer een meerwaarde."

  "Met Dejaegere en Milicevic heb ik twee belangrijke spelers verloren, maar hun vervangers hebben het heel goed gedaan. De 17-jarige Verstraete werd voor de leeuwen gegooid en heeft het fantastisch gedaan."

  "Al bij al is dit fantastisch: dit gaat de geschiedenisboeken in. Maar ik heb het liever met beter voetbal, al moet ik dit misschien achter me laten."

  "We moeten meer brengen als we volgend seizoen willen strijden in Europa"

  Is de Gent-coach dan niet trots op de prestatie van zijn spelers? "Je kent mij: als het voetbal niet echt goed is, dan durf ik kritisch zijn."

  "Dit was geen goeie prestatie. We kunnen meer brengen dan dit en we zullen de komende weken meer moeten brengen als we volgend seizoen weer willen meestrijden in Europa."

  "Maar na wat ik vandaag gezien heb, is de droom om verder te gaan weer wat kleiner geworden."

  Foket: "Het is fantastisch, maar Moeskroen is nog belangrijker"

  Thomas Foket: "Ik dacht na vorig jaar dat het niet meer mooier kon, maar dit komt toch in de buurt. Het was een mindere match voor ons, maar we hebben ongelooflijk hard gevochten. We hebben als een team gespeeld. Dit is een fantastisch gevoel, maar ik probeer nu al naar zondag te kijken. De match tegen Moeskroen is nog iets belangrijker."

  Brecht Dejaegere: "Het was heel moeilijk voor ons. Tottenham was beter, maar de ontlading is daarom niet minder. Het is het resultaat dat telt en de manier waarop doet er nu niet meer toe. De rode kaart? Dat was donkerrood. Ik moest even slikken toen ik de beelden zag. De schade had veel erger kunnen zijn."