• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent en Charleroi halen Play-off I volgens Extra Time, Mulder steunt KV Mechelen

  0 / 0
  Met nog drie speeldagen voor de boeg vallen Racing Genk, AA Gent en Standard voorlopig uit de Play-off I-boot. In Extra Time zijn de meningen verdeeld over wie nog een ticket weggraait. Al worden Genk en Standard al van de lijst met kanshebbers geschrapt.

  Degryse zet zijn geld op Gent en Charleroi

  Volgens Marc Degryse zullen Gent en Charleroi in de top zes prijken na de slotspeeldag. "Charleroi moet de thuiswedstrijden tegen STVV en Kortrijk winnen", verklaart hij. "Dan staan ze op 50 punten en hebben ze nog een wedstrijd op Lokeren."

  "En als Gent 9 op 9 haalt, komt het ook op 50 punten. Omdat Mechelen en Genk het moeilijkste programma hebben, gaan ze het niet redden."

  Filip Joos sluit zich aan bij die visie, al vindt hij het wel jammer voor Genk. "Genk is een mooie ploeg, maar met wedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge wordt het moeilijk."

  Mulder wil Mechelen nog niet van zijn lijstje schrappen

  KV Mechelen heeft nog een loodzwaar drieluik voor de boeg: naar Standard, thuis tegen Anderlecht en naar Gent. Toch heeft Jan Mulder vertrouwen in een goede afloop voor de troepen van Yannick Ferrera. Franky Van der Elst heeft er meer twijfels over.

  Joos: "9 op 9 is voldoende voor Gent, maar halen ze dat?"

  De euforische stemming bij Gent na het gelijkspel tegen Standard verraste de panelleden van Extra Time. Het programma van Gent (Moeskroen, Waasland-Beveren en KV Mechelen) oogt inderdaad haalbaar, maar halen ze wel 9 op 9?

  Joos: "Ze gingen op Standard spelen en hadden veel de bal, maar de flitsen ontbraken wel." 

  Degryse: "De match tegen Waasland-Beveren zit er ook nog tussen. Gent kon nog maar één wedstrijd winnen op verplaatsing, tegen Moeskroen. Ze hebben 10 op 42 buitenshuis, onwaarschijnlijk. Met 7 op 9 halen ze het niet."

  Van der Elst: "De voorzetten van Gent zijn niet goed"

  Met een bloemlezing van slechte voorzetten illustreert Franky Van der Elst het pijnpunt in de Gentse aanvalsmachine. Ook Hein Vanhaezebrouck maakte na de wedstrijd dezelfde analyse. "We komen er verschillende keren door op de flanken, maar als je dan ziet wat er komt van voorzetten... Er liggen mogelijkheden, maar we doen er te weinig mee."

  "Doodzonde voor Belgisch voetbal dat Standard er niet bij is"

  Standard mag zich volgens de analisten van Extra Time opmaken voor Play-off II. Na de uitspraak van het BAS over de gestaakte wedstrijd tegen Charleroi is de Luikse club zo goed als kansloos.

  Mulder: "Mijn hart gaat uit naar Standard, maar het is wel een beetje aan het verdwijnen. Het went wel, want ze zijn er elk jaar niet bij. Een doodzonde, want het Belgisch voetbal heeft een grote Waalse club nodig."

  Zo staat het na 27 speeldagen:

  Bekijk hier nog eens de volledige aflevering van Extra Time: