• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma-coach Spalletti: "Verleng het contract van Totti, anders ben ik ook weg"

  Zonder Francesco Totti is Luciano Spalletti weg bij Roma.

  Het contract van Roma-icoon Francesco Totti loopt in juni ten einde. Coach Luciano Spalletti lijkt zijn toekomst te verbinden aan die van de 40-jarige Totti. "Zijn contractverlenging zou vanzelfsprekend moeten zijn", vindt Spalletti.

  Francesco Totti kwam dit seizoen in de Serie A nog maar 280 minuten in actie. Daarin scoorde hij twee keer en deelde hij drie assists uit, waarvan eentje gisteravond nog aan Radja Nainggolan. Weinig speeltijd dus, maar toch wil coach Luciano Spalletti dat Totti ook volgend jaar nog te bewonderen is in het shirt van AS Roma.

  "Ik ben ervan overtuigd dat Roma het contract van Totti moet verlengen. Ik wil niet dat hij stopt als ik trainer ben. En als hij moet stoppen, vertrek ik ook, zelfs als we iets winnen", spreekt Spalletti niet mis te verstane taal.

  "Mijn eigen contractverlenging? Wat telt, zijn de spelers. Totti moet een nieuw contract krijgen. Hij heeft eigenlijk geen contract, maar een liefdespact met de stad. Een contractverlenging zou vanzelfsprekend moeten zijn."

  Begin vorig jaar zette Spalletti Totti nog even uit de kern nadat de voetballer een kritisch interview gegeven had, waarin hij ook scherp was voor trainer Spalletti. "Mijn relatie met hem beperkt zich tot "goeiemorgen en goeienavond"", sprak Totti toen. Die plooien werden achteraf wel gladgestreken.

  VIDEO: Totti gaf gisteravond nog een assist aan Nainggolan