• home
 • video
 • pas verschenen

  "Tielemans zal de top halen, vooral omdat hij een verstandige jongen is"

  0 / 0
  Het panel van Extra Time kon natuurlijk niet om de glansprestatie van Youri Tielemans heen. Jan Mulder raadt Herman Van Holsbeeck alvast aan om "40 à 50 miljoen euro" te vragen. "Dan denken ze bij je nieuwe club: "Jezus, dat moet wel een héél goeie zijn." In het andere geval beland je toch op de bank."

  Jan Mulder: "Zijn twee doelpunten waren een kippenvelmoment. Vintage Anderlecht. Nog nooit op een voetbalveld vertoond. Er zat nog een schot tussen dat werd afgeblokt. Toen wist hij al: ik moet schieten, want dat doel wacht op mij."

  Filip Joos: "Je mag het na die goals van gisteren eigenlijk niet meer zeggen, maar dit seizoen heeft hij ook een aantal matchen gespeeld waarin hij minder was en waarin hij het moeilijk had in een ploeg die minder draaide."

  Marc Degryse: "Dat is logisch, je moet hem ook vergelijken met jongens als Kums en Nainggolan van 10 jaar geleden. Hij gaat nog evolueren, als hij meer traint samen met betere spelers, in een betere competitie."

  Filip Joos: "Ik denk dat hij een type is dat meteen op een hoger niveau meekan, als hij omringd wordt door betere spelers. Terwijl hij nu hier op hetzelfde niveau blijft hangen."

  Marc Degryse: "Maar hij moet wel beseffen dat hij op zijn positie eigenlijk geen ballen mag verliezen. Die stap moet hij nog maken."

  "Tielemans zal wel de juiste keuze maken"

  Jan Mulder: "Anderlecht zou 17 miljoen euro vragen, maar het moet ten minste 25 miljoen zijn. Anders zit je zeker op de bank bij je nieuwe club. Eigenlijk moet je 40 à 50 miljoen vragen. Dan denken ze: "Jezus, dat moet wel een héél goeie zijn.""

  Marc Degryse: "Dat is niet waar, Jan. Chelsea heeft Batshuayi gekocht voor 40 miljoen en hij komt er niet van de bank. Tielemans is een verstandige jongen. Die zal wel de juiste keuze maken. Daarom geloof ik ook dat hij de top zal halen. Omdat het hier (wijst naar zijn hersenen) goed zit."

  VIDEO: Youri Tielemans, de koning van de afstandsschoten