• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opluchting bij Waasland-Beveren en Eupen, Moeskroen blijft strijdlustig

  Sportief gebaar: Beveren-speler Jans troost Moeskroen-speler Tirpan.

  Met 3 punten extra op hun conto zijn Waasland-Beveren en Eupen zo goed als gered. "We kunnen nu rustig ademen", klinkt het daar. Voor Moeskroen ziet het er niet zo rooskleurig uit, maar spelers en trainer laten de moed nog niet zakken. "Het is nu of nooit."

  Feestje bij Waasland-Beveren

  • Niels De Schutter: "Er moet al heel wat verkeerd gaan als het nu nog zou mislopen. We hebben er heel goed aan gedaan om te winnen tegen Moeskroen, want met matchen tegen Gent, Kortrijk en Anderlecht hebben we geen makkelijk programma. Met een minder resultaat zouden we het nog moeilijk gehad hebben."
  • Cedomir Janevski (coach): "In principe hebben we nog 1 punt nodig, maar we zijn toch zeer opgelucht. Ik vind het wel jammer voor Moeskroen (zijn ex-club), want ik heb hier nog veel vrienden. Ze mogen het niet opgeven, alles is nog mogelijk."

  Opluchting bij Eupen

  • Siebe Blondelle: "We hebben de klus geklaard, we kunnen weer rustig ademen. De zege op Gent heeft ons een boost gegeven. Daar hebben we de klik gemaakt om het seizoen goed af te sluiten. Nu gaan we met volle moed  de play-offs in, om daar zo ver mogelijk proberen te geraken."
  • Hendrik Van Crombrugge: "Er moet al een mirakel gebeuren als we nu nog naast het behoud zouden grijpen. In het begin was het wat aftasten voor ons. We vreesden een scenario zoals bij OHL: goed spelen en toch zakken. Maar we wisten dat we de kwaliteiten hebben om in eerste te blijven."

  Moeskroen geeft de strijd niet op

  • Mickaël Tirpan: "Mathematisch kan het nog. We blijven erin geloven. We zijn verplicht om voort te doen. Iedereen moet in zijn kopke steken dat we allemaal voor deze ploeg moeten vechten. Het is nu of nooit."
  • Mircea Rednic (coach): "Er zijn nog 3 matchen en we hebben nog minstens 4 punten nodig om ons te redden. De ploeg staat er wel, we zijn nog altijd strijdvaardig en laten het nog altijd zien. We missen alleen wat concentratie en spelers die hun verantwoordelijkheid nemen."