• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luis Enrique: "Als iemand de schuld mag krijgen, dan is het de trainer"

  Luis Enrique en Barcelona verloren met 4-0.

  Barcelona zit in zak en as na de vernedering in het Parc des Princes. "Het resultaat is een juiste weerspiegeling van de match", klinkt het. Bij PSG is het euforie, maar ook zin voor realiteit. "Barcelona kan ook vier keer scoren in de terugmatch."

  Barcelona: "Een rampzalige avond"

  • Luis Enrique (coach Barcelona): "De tegenstander was superieur met en zonder bal. Het resultaat is een juiste weerspiegeling van de match. Ik neem de verantwoordelijkheid op mij. Als er iemand de schuld mag krijgen, dan is het de trainer. Want het zijn dezelfde spelers die andere matchen hebben gewonnen. Het was een rampzalige avond."
  • Sergio Busquets (middenvelder Barcelona): "PSG was op veel vlakken beter dan wij. Het resultaat is wel wat overdreven, maar dat is voetbal. PSG zette hoog druk. Het had een plan, dat het perfect heeft uitgevoerd. Nu kunnen we enkel nog onze fouten rechtzetten. Na vanavond is het moeilijk om nog vertrouwen te hebben. Het wordt heel moeilijk om de kwartfinales te bereiken, maar we zullen het proberen."

  PSG: "Het kan spoken in Camp Nou"

  • Angel Di Maria (aanvaller PSG): "Het was een perfecte avond. We hebben gespeeld zoals de trainer het gevraagd had. Om door te stoten moeten we in Camp Nou spelen zoals vanavond. Want als wij vier keer kunnen scoren, dan kan Barcelona dat in de terugmatch ook."
  • Patrick Kluivert (directeur voetbal PSG): "Ik heb Barcelona nog niet vaak op deze manier zien spelen, moet ik eerlijk zeggen. Ik had meer van hen verwacht. Dat kan eens gebeuren, alleen voor hen gebeurt het op het verkeerde moment. Dit mogen we echt niet meer weggeven. Maar we hebben het ook na de match gezegd: geniet ervan, maar in Camp Nou kan het altijd spoken. Dat weet ik als geen ander."