• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard zet de samenwerking met Van Buyten stop

  Van Buyten verlaat Sclessin.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het verhaal van Daniel Van Buyten als sportief raadgever bij Standard is ten einde. De Luikse club legt de sportieve leiding van de club volledig in handen van Olivier Renard.

  Het vertrek van Daniel Van Buyten (39) bij Standard is geen complete verrassing. De ex-verdediger, die een verleden als speler heeft bij de Luikse club, werd in oktober 2015 aangesteld als sportief adviseur van voorzitter Bruno Venanzi.

  Van Buyten moest Standard weer naar de Belgische top loodsen, maar dat plan ging gepaard met vallen en opstaan. Standard won vorig jaar onder Yannick Ferrera wel de beker, maar zette diezelfde coach in september al aan de kant voor Aleksandar Jankovic.

  De Servische ex-coach van KV Mechelen moest Standard weer op het juiste spoor brengen, maar de Luikse club dreigt voor het tweede jaar op een rij naast een ticket voor Play-off I te grijpen.

  Niet alleen op het veld rommelt het bij Standard, ook in de bestuurskamer was het de voorbije maanden allesbehalve rozengeur en maneschijn.

  Het boterde niet meer tussen technisch directeur Olivier Renard en sportief adviseur Van Buyten. Begin deze maand werd al stilaan duidelijk dat het contract van Van Buyten (tot juni 2017) niet verlengd zou worden, maar Standard heeft de samenwerking vandaag al beëindigd.

  "Sportieve leiding wordt uitsluitend toevertrouwd aan Renard"

  "De voorzitter van Standard, Bruno Venanzi, en zijn sportief raadgever Daniel Van Buyten hebben beslist om hun samenwerking te beëindigen", luidt het persbericht van Standard.

  "De sportieve leiding van Standard zal uitsluitend toevertrouwd worden aan sportief directeur Olivier Renard, die vanaf vandaag rechtstreeks zal rapporteren aan de voorzitter van de club."

  "Standard wil Daniel Van Buyten bedanken voor zijn bijdrage in de afgelopen 17 maanden bij de club en wenst hem het beste toe in zijn verdere carrière."

  In interview: "Waarom voortdoen als ik niet meer gehoord word?"

  In enkele kranteninterviews liet Daniel Van Buyten vandaag al zijn ongenoegen blijken over de gang van zaken bij Standard (zie "Lees ook").

  "Het trio Venanzi-Renard-Van Buyten bestaat zeker nog, hoewel ik voor enkele recente beslissingen niet garant sta. Ik ben adviseur van de voorzitter."

  "Daar energie insteken en voelen dat men geen belang hecht aan je raadgevingen doen me wel vragen stellen. Ben ik niet bij Standard om mijn ervaring uit te spelen?"

  "Bepaalde dossiers gingen niet in de richting die ik geadviseerd had en - volstrekt logisch - heb ik daar vragen bij. Ik zal daarover uitgebreid met Bruno praten. Ik heb geen enkel probleem met hem."

  "Maar het is evident dat ik niet als figurant op Standard ben en dat als mijn functie raadgeven is, ik zou willen dat dat gerespecteerd wordt. Als ik niet weer gehoord word, waarom dan voortdoen?"