• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Westerlo-manager Wijnants: "Veel interesse vanuit China"

  Wijnants: "Iedereen mag van mij zijn zegje doen."

  Twee maanden na de afgesprongen deal met Soudal zijn er nieuwe investeerders in beeld bij Westerlo. "Maar het is niet de bedoeling dat we met een ploeg vol Chinezen gaan spelen", zegt manager Herman Wijnants in Gazet van Antwerpen.

  Hoofdsponsor Soudal zou vorig jaar voetbalclub Westerlo overnemen, maar die overeenkomst sprong in november af. Manager Herman Wijnants moest op zoek naar nieuwe investeerders en die heeft hij nu mogelijk gevonden in China.

  "Noodgedwongen heb ik mijn blik moeten verruimen", vertelt Wijnants in Gazet van Antwerpen. "We zijn bereid om met iedereen te praten, maar er is heel veel interesse uit China."

  "Ze hebben een brede kijk op de lange termijn en geven niet de indruk dat ze zoals makelaars proberen om een graantje mee te pikken. Ze willen weten hoe wij werken en hoe onze jeugdwerking eruit ziet. Voor hen is België een voorbeeldland."

  "Het is niet de bedoeling dat ze hier met een ploeg vol Chinezen gaan spelen. Ze willen die jongens hier opleiden om dan sterker te laten terugkeren."

  "Maar voor we een beslissing nemen, zal ik alles bespreken met de supporters en de mensen die erbij betrokken zijn. Iedereen mag van mij zijn zegje doen. De club is nog niet verkocht", besluit Wijnants.

  Ook OH Leuven in Chinese handen?

  Het Belgische voetbal is blijkbaar het nieuwe mekka voor Chinese investeerders, want ook OH Leuven komt mogelijk in Chinese handen. De club uit 1B heeft een voorakkoord met een investeringsmaatschappij uit China, al vinden heel wat Leuvense voetballiefhebbers (onder wie Dries Mertens en staatssecretaris Theo Francken) dat maar niets.