• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club Brugge omgedoopt tot "Izquierland", ter ere van zijn Gouden Schoen

  José Izquierdo doopt Club om in Izquierland.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na een kort nachtje heeft José Izquierdo opnieuw met de media gesproken over zijn Gouden Schoen. De Colombiaanse flankspeler van landskampioen en competitieleider Club Brugge had voor de gelegenheid sneakers met gouden glitters aangetrokken.

  Na de uitreiking woensdagavond en het feestje achteraf heeft José Izquierdo bij zijn thuiskomst de drukke gebeurtenissen eens rustig op een rijtje kunnen zetten.

  Wat blijkt? Izquierdo heeft het vooral uitgeschreeuwd van vreugde. "Ik heb door het huis gerend, geschreeuwd, muziek opgezet, mijn vrienden vastgepakt, berichten beantwoord en nog eens heel hard geschreeuwd", vertelde de Gouden Schoen vanochtend in Brugge tijdens een persbabbel.

  Ook zijn ouders deelden in de vreugde. "Ze hebben heel wat gelukwensen gekregen en waren verrast met mijn trofee. Ze wisten niet eens dat ik een grote kans maakte op de prijs."

  Voor Club is het de eerste Gouden Schoen sinds 2002, toen huidige aanvoerder Timmy Simons met het gouden kleinood aan de haal ging.

  Izquierdo: "Onze club heeft al veel prijzen gewonnen. Deze individuele prijs is ook heel mooi, maar nu hebben we met zijn allen nog een heel groot doel voor ogen: kampioen worden. Dat doel staat bovenaan!"

  De schoen van Leicester of die van Gent

  Welke schoen de Colombiaan zal laten vergulden, is nog niet beslist. Wellicht wordt het de schoen waarmee hij tijdens de Champions League in Leicester gescoord heeft of de schoen die vorig seizoen in Gent mee over de titel heeft beslist.

  Preud'homme: "We moeten José goed omringen"

  Ook Michel Preud'homme schoof mee aan tafel. De trainer van Club Brugge viel gisteren overigens ook in de prijzen, als Trainer van het Jaar.

  Preud'homme verwacht extra druk op de schouders van de Gouden Schoen, maar dat kan Izquierdo volgens zijn coach wel aan.

  "Telkens als er een Gouden Schoen is, gaat daar veel aandacht naartoe. Als er dan een mindere periode is, springt iedereen erop. We moeten José dus goed omringen. Maar dit is absoluut een boost voor de toekomst", zei Preud'homme.

  Deze individuele prijs voor Izquierdo is een collectieve verdienste, benadrukte Preud'homme.

  "Daarom hebben we iedereen van de club bijeengebracht op dit persmoment. We leven samen en de successen die we boeken zijn een gezamenlijke prestatie. Dit is een collectief succes. Wij zijn op het veld enkel de exponent van het harde werk op alle niveaus."

  Foto's:

  Tweet: