• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Uitzendrechten Belgisch voetbal opnieuw te koop, speeldagen blijven hetzelfde

  Wie mag vanaf 2017/2018 de Jupiler Pro League uitzenden?

  Er kan vanaf vandaag opnieuw geboden worden op de uitzendrechten van het Belgische voetbal. De speeldagen en -uren blijven hetzelfde als de voorbije seizoenen. Van maandagavondvoetbal lijkt er dus voorlopig geen sprake.

  Het Italiaanse rechtenbedrijf MP & Silva biedt opnieuw de uitzendrechten aan van de Jupiler Pro League voor de seizoenen vanaf 2017-2018 en de Supercup. Geïnteresseerde zenders kunnen vanaf vandaag bieden.

  De speeldagen en -uren blijven hetzelfde als de voorbije seizoenen. Dat betekent een wedstrijd op vrijdagavond om 20.30 uur, vier op zaterdagavond (om 18, 20 en 20.30 uur) en drie op zondagnamiddag en -avond.

  Van de mogelijkheid om naar maandagavond uit te wijken voor clubs die Europees hebben gespeeld de week voordien is voorlopig dus geen sprake.