Ga naar de inhoud

meest recent

      Kippenvel: Racing Genk-fans scanderen naam van Buffel (video)

       wo 8 februari 2017 07:00
      Na de wedstrijd gaat Thomas Buffel de supporters bedanken.
      De supporters van Racing Genk hebben gisteravond Thomas Buffel een hart onder de riem gestoken in Beveren. Na de wedstrijd ging de speler iedereen bedanken. "Thomas is familie", legt supportersvoorzitter Rudy Claessens uit.

      19e minuut

      Kippenvel in minuut 19: het rugnummer van Thomas Buffel. De meegereisde supporters scanderen de naam van de speler. Ze steunen hem na het overlijden van zijn vrouw Stephanie.

      De supporters van Waasland-Beveren laten zich niet onbetuigd. Buffel krijgt een warm applaus van de thuisfans in Beveren. Nadien zetten beide supportersgroepen "You'll Never Walk Alone" in.

      Buffel bedankt fans

      Na de wedstrijd gaat Thomas Buffel de supporters bedanken voor het warme gebaar. De 35-jarige middenvelder zat gisteravond voor het eerst in de kern sinds het overlijden van zijn vrouw. Hij kwam nog niet aan spelen toe.

      Supporters: "Thomas is familie"

      "Thomas is een stuk familie", vertelt Rudy Claessens, de voorzitter van de Overkoepelende Supportersvereniging, aan Sporza. "Wij steunen hem in deze moeilijke dagen."

      "Enkele weken geleden heb ik Stephanie nog ontmoet in een restaurant in Hasselt. Het was een erg positieve vrouw."

      "In Genk hebben we een minuut stilte gehouden. In Mechelen hebben we een staande ovatie gegeven."

      "Thomas moet dit nu verwerken. Hopelijk kan hij de draad snel weer oppikken. Ik vond het heel mooi dat hij nu al plaatsnam op de bank."

      "Dak eraf op Stayen"

      Racing Genk speelde gisteravond 0-0 gelijk in Beveren. Vrijdag staat de derby in Sint-Truiden op het programma.

      "Dat is de belangrijkste match van het seizoen", weet Rudy Claessens. "Het dak moet eraf op Stayen. Daar kijkt elke "Genkie" naar uit. Die match moeten we winnen."