• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KBVB heeft 9 "potentiële basiskampen" in Rusland bezocht

  Onder meer Martinez en Van Puyvelde trokken naar Rusland.

  De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft afgelopen week een bezoekje gebracht aan Rusland, waar "potentiële basiskampen" in Moskou, Sint-Petersburg en Sotsji onder de loep werden genomen. De Rode Duivels zijn nog niet gekwalificeerd voor het WK van 2018, maar België was het 20e land dat op prospectie trok.

  De Belgische delegatie bestond uit bondscoach Roberto Martinez, secretaris-generaal Koen De Brabander, technisch directeur Chris Van Puyvelde en teammanager Piet Erauw. Het kwartet bezocht "9 potentiële basiskampen" in Moskou, Sint-Petersburg en Sotsji.

  "Op basis van informatie van de FIFA kunnen we verduidelijken dat België het 20e land was dat zo'n prospectie uitvoerde in het gastland van het WK 2018", legt de KBVB uit.

  "We zullen alle nuttige informatie analyseren met betrekking tot de kwaliteit van de sport- en hotelinfrastructuur en tevens in contact blijven met de FIFA."

  "Onze Rode Duivels zijn uiteraard nog niet gekwalificeerd voor het WK 2018, ons hoofddoel. De KBVB is er niettemin van overtuigd dat het essentieel is om op alle vlakken proactief te zijn om successen te behalen."

  België staat na 4 speeldagen in zijn kwalificatiegroep aan de leiding met 12 op 12. Op 25 maart staat de volgende wedstrijd op het programma: België ontvangt dan nummer 2 Griekenland.