Ga naar de inhoud

meest recent

      Dortmund excuseert zich voor fans die vrouwen en kinderen aanvielen

       zo 5 februari 2017 13:48
      De Dortmund-fans gingen ferm over de schreef.
      Haattifo's die de sportief manager van Leipzig oproepen om zelfmoord te plegen en extreem geweld tegen de Leipzig-fans. De Dortmund-aanhang heeft zich gisteren van zijn kleinste kant laten zien voor, tijdens en na het duel met RB Leipzig.

      Voetbal, een feest? In Borussia Dortmund-Leipzig ging het er allesbehalve vreugdevol aan toe. Enkele thuisfans vonden het nodig om revelatie Leipzig op een gewelddadige manier te ontvangen. Dortmund won nochtans met 1-0 dankzij een goal van Aubameyang.

      Spandoek gericht tot de Leipzig-manager: "Hang jezelf op"

      Voor de aftrap rolden er enkele weinig smaakvolle spandoeken van de Dortmund-tribunes. "Burnout-Ralle, hang jezelf op", was een van de boodschappen. Gericht aan Ralf Rangnick, de sportief manager van Leipzig die eind 2011 niet langer als Schalke-coach kon fungeren door ziekte.

      "Extreem geweld tegen kinderen, vrouwen en gezinnen"

      Herrieschoppers gooiden na de wedstrijd met stenen en flessen naar de Leizig-fans. Een politiehond en 4 agenten geraakten daarbij gewond. "We hebben extreem geweld vastgesteld", zegt de politie. "Gericht tegen alle Leipzig-fans. Zelfs kleine kinderen, vrouwen en gezinnen."

      Dortmund betreurt de feiten

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.