• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dortmund excuseert zich voor fans die vrouwen en kinderen aanvielen

  De Dortmund-fans gingen ferm over de schreef.

  Haattifo's die de sportief manager van Leipzig oproepen om zelfmoord te plegen en extreem geweld tegen de Leipzig-fans. De Dortmund-aanhang heeft zich gisteren van zijn kleinste kant laten zien voor, tijdens en na het duel met RB Leipzig.

  Voetbal, een feest? In Borussia Dortmund-Leipzig ging het er allesbehalve vreugdevol aan toe. Enkele thuisfans vonden het nodig om revelatie Leipzig op een gewelddadige manier te ontvangen. Dortmund won nochtans met 1-0 dankzij een goal van Aubameyang.

  Spandoek gericht tot de Leipzig-manager: "Hang jezelf op"

  Voor de aftrap rolden er enkele weinig smaakvolle spandoeken van de Dortmund-tribunes. "Burnout-Ralle, hang jezelf op", was een van de boodschappen. Gericht aan Ralf Rangnick, de sportief manager van Leipzig die eind 2011 niet langer als Schalke-coach kon fungeren door ziekte.

  "Extreem geweld tegen kinderen, vrouwen en gezinnen"

  Herrieschoppers gooiden na de wedstrijd met stenen en flessen naar de Leizig-fans. Een politiehond en 4 agenten geraakten daarbij gewond. "We hebben extreem geweld vastgesteld", zegt de politie. "Gericht tegen alle Leipzig-fans. Zelfs kleine kinderen, vrouwen en gezinnen."

  Dortmund betreurt de feiten