• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verloren zoon Onyekuru keert met staart tussen de benen terug naar Eupen

  Onyekuru is weer op de Belgische velden te zien.

  Eupen sluit Henry Onyekuru opnieuw in de armen. De 19-jarige Nigeriaan had zich een tijdje niet laten zien in Eupen, maar heeft zich met excuses weer aangeboden bij de spelersgroep.

  Onyekuru verdween vorige week met de noorderzon. Zijn prestaties van de voorbije maanden waren de aanvaller blijkbaar naar het hoofd gestegen, want door afwezig te blijven bij Eupen probeerde de jongeman een transfer te versieren.

  Onder meer Celtic Glasgow zou verregaande belangstelling voor Onyekuru getoond hebben, maar een transfer is er in de wintermercato niet van gekomen.

  In een poging om de plooien glad te strijken bood Onyekuru zich eind deze werkweek weer aan in Eupen en bood hij de spelersgroep en de trainers zijn verontschuldigingen aan. 

  "De spelers hebben dit voorval besproken en beslist de excuses van Onyekuru te aanvaarden", zegt Eupen. "Daardoor heeft Henry vrijdagochtend opnieuw meegetraind en behoort hij meteen ook tot de wedstrijdselectie voor het duel met Waasland-Beveren van zaterdagavond."

  Eupen - Waasland-Beveren is een belangrijke wedstrijd met het oog op het behoud. Eupen staat 13e in de JPL en heeft maar één punt meer dan Waasland-Beveren, dat nog een inhaalwedstrijd tegen RC Genk te goed heeft.