• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oude rechtszaak kost sterspeler Leverkusen rest van het seizoen

  Hakan Calhanoglu speelt sinds 2014 voor Leverkusen.

  Het TAS heeft de Turkse international Hakan Calhanoglu voor 4 maanden geschorst. Calhanoglu had als 17-jarige een akkoord met Trabzonspor, maar kwam daar later op terug. Contractbreuk, zo vindt de rechter nu en dus moet de spelverdeler van Leverkusen een tijdje op de blaren zitten.

  Hakan Calhanoglu werd geboren in Duitsland, maar speelde wel altijd voor de Turkse jeugdteams en sinds 2014 ook voor de Turkse nationale ploeg.

  De feiten dateren al van 2011, toen Calhanoglu als 17-jarige voor Karlsruhe uitkwam. Trabzonspor kon de entourage van Calhanoglu met 100.000 euro overtuigen naar hen te komen. Maar even later tekende de middenvelder gewoon bij bij Karlsruhe.

  Trabzonspor stapte naar de rechter en na een lange procedureslag geeft het Internationale Sporttribunaal TAS de Turkse club ten dele gelijk.

  De FIFA had Calhanoglu al voor 4 maanden geschorst, maar die schorsing gaat nu pas van kracht. Calhanoglu komt dit seizoen dus niet meer in actie. Hij moet de 100.000 euro ook teruggeven aan Trabzonspor.

  Völler: "Hebben er niets mee te maken, maar worden toch gestraft"

  "Dit is een zware klap voor Hakan, maar ook voor ons", zegt Rudi Völler, de sportief manager van Leverkusen. "Hoewel we niets te maken hebben met de feiten uit 2011 worden wij nu wel zwaar gestraft. We moeten een sleutelspeler missen tijdens de cruciale fase van de competitie. We begrijpen dit niet."