• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk-aanwinst Boëtius: "Ik ben niet de vervanger van Bailey"

  Boëtius, Zebli en Ryan werden vandaag voorgesteld.

  Racing Genk heeft in de laatste dagen van de transferperiode nog stevig ingekocht. Het zocht vervangers voor de geblesseerde doelman Marco Bizot en vertrekkers Wilfred Ndidi (Leicester) en Leon Bailey (Leverkusen) en vond die in Mathew Ryan (Valencia), Pierre Desiré Zebli (Perugia) en Jean-Paul Boëtius (FC Bazel). "Er was absoluut vers bloed nodig", reageert coach Albert Stuivenberg.

  Mathew Ryan (24) debuteerde gisteren al in de bekermatch tegen KV Oostende. "Bij Valencia waren mijn speelminuten beperkt", reageert de gehuurde Australische doelman. "Genk was de beste optie, maar ik zie me na dit seizoen wel terugkeren naar Valencia."

  Pierre Desiré Zebli (20) komt het Genkse middenveld versterken. "Ik heb alleen nog maar goeie dingen over Racing Genk gehoord. Ik wil hier zoveel mogelijk spelen", zegt de Ivoriaan. Hij tekende voor 3,5 jaar.

  Jean-Paul Boëtius (22) is het laatste winterkoopje van Genk. "Het klopt dat ik de laatste maanden, mede door blessureleed, vrij weinig gespeeld heb", zegt de Nederlandse flankspeler, die gehuurd wordt.

  "Ook bij Genk zal speeltijd niet vanzelfsprekend zijn. Ik zal moeten werken voor mijn kansen, maar ik voel dat de club vertrouwen in me stelt. Ik wil wel niet beschouwd worden als de vervanger van Leon Bailey. Al heb ik ook grote ambities."

  Stuivenberg: "Ik ben blij met de gemaakte keuzes"

  • Albert Stuivenberg (coach ): "Er was absoluut vers bloed nodig en ik ben blij met de gemaakte keuzes. Bovendien is er nu eindelijk duidelijkheid. Ryan heeft al bewezen wat hij waard is, met Boëtius heb ik al gewerkt en Zebli heeft me al overtuigd van z'n potentieel."
  • Dimitri De Condé (technisch directeur): "We hadden na het afsluiten van de transferperiode deze zomer zo'n stormloop deze winter niet verwacht. Het was ons vrij snel duidelijk dat Bailey en Ndidi gewoonweg niet te houden waren. In hun plaats kwamen al snel Naranjo en Schrijvers, maar toen vielen Karelis en Bizot uit. We konden dus opnieuw de markt op."