• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk haalt Mathew Ryan terug naar België

  Mathew Ryan speelde meer dan 100 matchen voor Club Brugge.

  Mathew Ryan speelt weer in de Jupiler Pro League. Racing Genk huurt de ex-doelman van Club Brugge voor een half seizoen van de Spaanse club Valencia. De 24-jarige Australiër moet in de Cristal Arena de blessure van Marco Bizot opvangen.

  "Ervaring op topniveau"

  "Door de enkelblessure van Marco Bizot (foto) moest KRC Genk, gezien het drukke programma, op zoek naar versterking", klinkt het. "Met Ryan voegt de club een doelman met ervaring op topniveau toe aan haar kern, naast de twee jonge talenten Nordin Jackers (18) en Gaëtan Coucke (19)."

  Ryan legde gisteren zijn medische tests af in Genk. Vandaag sluit de Australiër aan bij de spelersgroep. De doelman krijgt rugnummer 26. Racing Genk huurt hem tot het einde van het seizoen.

  Morgenavond speelt Genk in de halve finales van de beker tegen Oostende. De heenwedstrijd aan de kust eindigde op 1-1.

  Ex-Club Brugge

  Mathew Ryan speelde tussen 2013 en 2015 meer dan 100 wedstrijden voor huidig landskampioen Club Brugge. Twee keer schopte hij het tot "Doelman van het Jaar" in onze competitie.

  Daarna trok Ryan naar Spanje, maar bij Valencia (foto) kon hij zich (door blessureleed) nooit doorzetten. Nu maakt hij zijn comeback in de Jupiler Pro League. 

  Interesse Anderlecht

  Ook Anderlecht heeft aan Mathew Ryan gedacht. Manager Herman Van Holsbeeck informeerde naar de Australische doelman, maar koos voor een andere optie: de Spaanse doelman Ruben Martinez.