• home
 • video
 • pas verschenen

  Leon Bailey ondergaat momenteel zijn medische controle in Leverkusen

  Na Ndidi verlaat ook Bailey RC Genk.

  De kans dat Leon Bailey overstapt naar Leverkusen wordt met de minuut groter. De 19-jarige Jamaicaan staat op het punt om voor de Duitse topclub een contract te ondertekenen.

  Leon Bailey en RC Genk: het lijkt een aflopend verhaal te worden. De speler en zijn entourage zinspelen al een tijdje op een lucratieve transfer en die lijkt nu meer dan ooit in de maak.

  Zo is de Duitse topclub Leverkusen in de dans gesprongen. Bailey vertoeft momenteel bij de Duitse club, waar hij een medische controle ondergaat. Dat heeft Roger Schmidt, de trainer van Leverkusen, zonet bekendgemaakt op een persconferentie.

  "Leon Bailey bevindt zich op dit eigenste moment bij onze dokters. Er moeten administratief nog wat details besproken worden, maar de kans is niet klein dat hij binnenkort voor ons zal spelen", zei Schmidt.

  11 tot 15 miljoen euro

  Wanneer Bailey precies naar Leverkusen verkast, is nog niet duidelijk. Mogelijk meteen, maar misschien ook pas na dit seizoen. Genk en Leverkusen zouden in elk geval een akkoord hebben over een transfersom. In Duitsland wordt gezegd dat Genk 11 miljoen euro incasseert, maar dat die som door allerlei bonussen kan oplopen tot 15 miljoen.

  Tweets uit Leverkusen: