• home
 • video
 • pas verschenen

  Dan toch geen voorwaardelijke schorsing voor Vanhaezebrouck, enkel een boete

  Enkel een boete voor Hein Vanhaezebrouck.

  Hein Vanhaezebrouck houdt aan zijn woede-uitbarsting tijdens AA Gent-Anderlecht enkel een boete van 400 euro over. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de voorwaardelijke schorsing ongedaan gemaakt.

  Het bondsparket vroeg een week schorsing en een boete van 400 euro voor Hein Vanhaezebrouck, die tijdens AA Gent-Anderlecht naar de tribunes werd gestuurd.

  De Geschillencommissie maakte de schorsing dinsdag voorwaardelijk, maar het bondsparket ging in beroep. Het vermoedde dat de Geschillencommissie van afgelopen dinsdag niet conform het reglement was samengesteld.

  In Hoger Beroep werd dat argument ontkracht en werd ook de voorwaardelijke schorsing geschrapt. "Het nieuwe bondsreglement stelt dat de Geschillencommissie sinds 1 januari slechts uit één rechter bestaat, daar waar er dinsdag drie waren. De zaak werd echter ingeleid op 27 december en uitgesteld, waardoor de oude regeling nog van kracht was", klinkt het.

  "Zowel hoofdscheidsrechter Lambrechts als vierde official Geldhof bevestigen dat zij zich op geen enkel moment beledigd voelden. Zij voelden zich niet het slachtoffer van fysieke agressie."

  "Er werden evenmin verdachtmakingen geuit of obscene gebaren getoond. Zij bevestigen enkel het scheidsrechtersverslag, namelijk dat Vanhaezebrouck herhaaldelijk zijn ongenoegen liet blijken."