• home
 • video
 • pas verschenen

  Roemeense Standard-aanwinst: "Defensief ben ik beter dan Stanciu"

  In Luik verwachten ze veel van Marin.

  Standard hoopt dat nieuwkomer Ravzan Marin snel voor een vleugje creativiteit kan zorgen in Luik. "Ik ga mijn best doen om mijn reputatie waar te maken", belooft de 20-jarige Roemeen, die de vergelijking met zijn landgenoot Anderlecht-speler Stanciu wel wil maken.

  "Voorbeeld Xavi"

  Ravzan Marin definieert zichzelf als een speler die graag tussen de lijnen opereert en het spel kan verdelen. "Ik wil vooral geen vergelijking starten, maar mijn grote voorbeeld is Xavi (foto)", vertelt de jeudgspeler van de Gheorghe Hagi-academie.

  Na de 0-3-nederlaag tegen Club Brugge zal de druk op Marin zonder twijfel toenemen in Luik. Gisteren speelde hij 10 minuten mee.

  "Ik ga mijn best doen om mijn reputatie waar te maken. Het was me ook meteen duidelijk dat het niveau in België hoger ligt dan in Roemenië. Als de trainer me nodig heeft, zal ik er staan."

  "Ik heb in Roemenië veel gespeeld tot de winterstop en heb me de afgelopen 10 dagen intensief voorbereid. De groep heeft me ook goed opgevangen. Ik voel me al goed geïntegreerd."

  "Stanciu is offensief sterker, ik defensief"

  Ravzan Marin wordt in ons land meteen vergeleken met zijn landgenoot Nicolae Stanciu (foto). De Roemeesen aanvaller speelt sinds dit seizoen voor Anderlecht.

  "Hij is offensief sterker, maar ik kan beter mijn streng trekken in defensief opzicht", stelt de jonge middenvelder, die ook in de belangstelling stond van Genk, Ajax en Italiaanse clubs.

  "Ik had meerdere opties. Op aanraden van Liviu Ciobotariu koos ik voor Standard. Het was de beste keuze. Standard is een stap vooruit."

  Ciobotariu verdedigde in 2000 en 2001 de kleuren van Standard. Daarna speelde hij nog voor Bergen en Antwerp.