• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chelsea-coach Conte: "Courtois is een van de beste keepers en blijft hier"

  Courtois mag van Conte Chelsea niet verlaten.

  Antonio Conte had het tijdens zijn persbabbel deze keer niet over Michy Batshuayi, maar wel over doelman Thibaut Courtois. De Rode Duivel wordt - zoals in elke transferperiode - gelinkt aan enkele (Spaanse) topteams, maar zijn Italiaanse trainer is vastberaden om Courtois in Londen te houden.

  Real Madrid zou volgens de geruchtenmolen nog wat meer azen op Thibaut Courtois. Chelsea-coach Antonio Conte kreeg dan ook enkele vragen van de Engelse journalisten over de toekomst van zijn doelman.

  "Het is eigenlijk niet belangrijk om duidelijkheid te scheppen over deze situatie", begon Conte zijn betoog. "Voor mij is Thibaut een van de beste doelmannen ter wereld. En misschien zelfs de beste."

  "Hij werkt zeer hard en is een geweldige doelman. En hij blijft bij ons. Dat is het belangrijkste. Al de rest zijn pure speculaties."

  Conte heeft sinds enkele weken met Charly Musonda Jr. overigens een extra Belg onder zijn hoede. De middenvelder is vroeger dan verwacht terug na een mislukte uitleenbeurt aan Real Betis.

  "Het is belangrijk dat hij de komende weken bij ons blijft om te kijken wat de beste beslissing is voor hem en voor het team", klonk het bij Conte.