• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt brengt het meeste geld in het laatje voor de Damiaanactie

  Commentator Peter Vandenbempt aan het werk tijdens het EK in Frankrijk.

  De achtste editie van de kerstactie van de Pro League heeft een recordbedrag van 92.300 euro opgebracht ten voordele van de Damiaanactie. Sporza-journalist Peter Vandenbempt bracht het meeste geld in het laatje, bij de geveilde voetbaltruitjes was het shirt van Jelle Vossen het meest gegeerd.

  Voor de kerstactie werden voetbalshirts geveild, evenementen georganiseerd en er kon geboden worden op allerhande zaken. Dat leverde uiteindelijk 92.300 euro op, enkele honderden euro's meer dan in 2015.

  "Het succes van de Kerstactie is het resultaat van de inzet van onze clubs clubs, de medewerkers en onze partners, en uiteraard vooral van de vrijgevigheid van supporters die nu reeds drie jaar een bijzonder mooi bedrag samenbrengen voor Damiaanactie", zegt Stijn Van Bever van de Pro League.

  Bij de Damiaanactie zijn ze natuurlijke uitermate tevreden. "We hadden ervan gedroomd om het record van vorig jaar te evenaren, maar nu hebben we het zelfs licht overtroffen. Dat is fantastisch. We zijn dan ook bijzonder getroffen door de warmte die leeft binnen de Belgische voetbalwereld. Met de opbrengst kunnen we liefst 2.307 leven redden", klinkt het.

  Het truitje van Jelle Vossen (foto) bleek uiteindelijk het meest gegeerd. Zijn shirt leverde 1.450 euro op. Een truitje van Youri Tielemans werd geveild voor 1.000 euro. Ook de truitjes van Lukasz Teodorczyk (920 euro), Ruud Vormer (750 euro) en Wilfred Ndidi (650) brachten heel wat op.

  De actie die het meeste geld in het laatje bracht, was die met Sporza-journalist Peter Vandenbempt. Eén persoon had er maar liefst 4.800 euro voor over om een wedstrijd te beleven aan de zijde van de voetbalcommentator.