• home
 • video
 • pas verschenen

  Ndidi bevestigt vertrek bij Genk: "Ik wil Maes echt bedanken"

  Het verhaal van Ndidi bij Genk zit erop.

  Wilfred Ndidi (20) heeft zijn laatste wedstrijd voor Racing Genk gespeeld. De Nigeriaanse middenvelder kondigde na de match tegen AA Gent zijn vertrek aan en bedankte ex-coach Peter Maes. "Hij heeft van mij deze speler gemaakt."

  Wilfred Ndidi voetbalde sinds januari 2015 in Genkse loondienst, maar verkast naar Engeland. De naam van zijn nieuwe club wilde de middenvelder niet verklappen, maar het is geen geheim dat Leicester de voorbije weken zeer stevig aan zijn mouw trok.

  "Ja, dit was mijn laatste wedstrijd bij Genk", vertelde Ndidi meteen na de match bij Play Sports. "Of ik nu emotioneel ben? Ja, toch wel een beetje door deze situatie", verwees de middenvelder naar het ontslag van Peter Maes.

  "Ik wil Peter echt bedanken. Ik waardeer de kansen die hij me gegeven heeft. Ik heb mijn transfer mee aan hem te danken. Hij heeft van mij deze speler gemaakt."

  Ook Leon Bailey, het andere goudhaantje van Genk, zinspeelde op een mogelijk vertrek. "Eerlijk: ik weet niet wat er zal gebeuren."

  "We weten nog niet wat de volgende stap is. Dat moeten we bespreken met de staf en mijn management. Ik wil bekijken wat de beste optie voor mijn carrière is."

  Op Snapchat schept Bailey duidelijkheid over de nieuwe club van Ndidi