• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Balette voor Genk-Gent: "Was absoluut verrast door het ontslag van Maes"

  Balette neemt vanavond de honneurs waar in de Gentse dug-out.

  Racing Genk-AA Gent is om 18u de voorlaatste wedstrijd van 2016. De thuisploeg stuurde gisteren zijn coach de laan uit, bij de bezoekers was er vorige week veel commotie na het duel met Anderlecht. "Dat was een ontgoocheling, maar we hebben er niet veel woorden aan vuilgemaakt."

  AA Gent verloor donderdag met 2-3 van Anderlecht na een bewogen topper. Hein Vanhaezebrouck werd in de slotfase naar de tribunes gestuurd, waardoor assistent Peter Balette door zijn schorsing ook het obligate perspraatje voor de wedstrijd tegen Racing Genk voor zijn rekening moest nemen.

  "Donderdag was een ontgoocheling, maar de club, trainer en spelers hebben er niet veel woorden meer aan vuilgemaakt. Je kunt daar niets meer aan veranderen en ondanks alles hebben we ook veel positieve elementen kunnen oppikken."

  "Iedereen zag opnieuw die eigenheid die AA Gent ook de voorbije jaren getoond heeft. We speelden agressief en de patronen die de coach wil zien, waren aanwezig."

  "Hein Vanhaezebrouck heeft de positieve elementen in ons spel benadrukt. Als we dezelfde gretigheid tonen als tegen Anderlecht en als we hetzelfde voetbal brengen, dan moeten wij in Genk een goed resultaat kunnen behalen."

  "Geen volle buikjes op training"

  Bij tegenstander Racing Genk werd coach Peter Maes gisteren ontslagen. "Ik was absoluut verrast", reageert Balette, die vorig seizoen de assistent van Maes bij Racing Genk was. "Ik vind het jammer voor de persoon die Peter is."

  "Iedereen was verbaasd, maar dat heeft onze aanpak niet veranderd. Niemand weet wat het effect op dit ontslag zal zijn. Maar onze aandacht gaat naar onze eigen spelers. We laten het nieuws uit  Genk voor wat het is."

  Denken de Gentse spelers al aan vakantie? "Ik twijfel er niet aan dat iedereen ernaar snakt om op vakantie te vertrekken. Maar ik ben er ook 100 procent van overtuigd dat onze spelers zichzelf een mooi nieuwjaarscadeau willen schenken."

  "Hein Vanhaezebrouck en ik hebben op de laatste training veel gretigheid gezien. Het was geen voldane bende met een vol buikje. Hier heerst geen kerststemming. Er is honger, dat toont hun lichaamstaal. De spelers denken nog niet aan vakantie en weten wat een goed resultaat voor ons klassement kan betekenen."