• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jankovic haalt landgenoot Mladenovic tot 2021 naar Standard

  Filip Mladenovic moet de linkerflank van Standard sterker maken.

  Standard heeft zijn eerste wintertransfer vastgelegd: de Servische linksachter Filip Mladenovic - een oude bekende van coach Jankovic - verlaat Keulen en tekende voor 4,5 jaar in Luik na geslaagde medische testen.

  Aleksandar Jankovic kent Filip Mladenovic goed. Hij werkte met hem bij de Servische beloften én bij Rode Ster Belgrado (2012-2013).

  Mladenovic kwam in 2014 bij BATE Borisov terecht, waarvoor hij onder meer twee keer scoorde in de Champions League tegen AS Roma.

  Het leverde Mladenovic in januari een transfer op naar de Bundesliga, maar bij Keulen kon hij de strijd tegen onder meer Duits international Jonas Hector niet winnen. Hij speelde er dit seizoen amper 9 minuten.

  Bij Standard hoopt de 25-jarige Serviër - die zes caps telt - zijn carrière weer op het rechte pad te krijgen. Hij moet de vervanger worden van Darwin Andrade. De Colombiaanse verdediger van Standard kreeg een schorsing van 4 maanden door de FIFA, nadat er onregelmatigheden waren vastgesteld bij zijn transfer naar Ujpest (Hon) in 2014.

  De Luikse club heeft alvast veel vertrouwen in Mladenovic, want ze schotelde hem een contract tot juni 2021 voor.

  Tweet: