• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Assistent Cossey en Buffel: "Timing van ontslag is verrassend"

  De wegen van Maes en Genk scheiden.

  Het ontslag van Peter Maes roept bij zijn (voormalige) technische staf en spelersgroep gemengde gevoelens op. "Ook voor ons is dit moeilijk om te aanvaarden, want we hadden dit nu niet verwacht", reageert assistent Rudi Cossey, die voorlopig overneemt. "We moeten niet te veel naar links of rechts kijken, maar ook voor de eigen deur vegen", klinkt het bij Thomas Buffel.

  "Het is nooit een fijn moment als je baas ontslagen wordt", legt Genk-assistent Rudi Cossey uit aan Sporza. "Het is voor Peter heel moeilijk om dit te aanvaarden, maar ook voor ons. Dit is plots gekomen en we hadden dit niet verwacht."

  "Er was heel wat te doen over de mindere resultaten en er was veel druk op de schouders van Peter, maar het was toch een verrassing om zijn ontslag vanochtend te vernemen."

  "Het is zijn eerste ontslag als trainer en dat knaagt aan het vertrouwen. Maar ik ben er zeker van dat hij met een goed gevoel kan vertrekken."

  "Hij heeft er alles aan gedaan om deze situatie om te buigen. Maar als de resultaten niet goed zijn, moet dikwijls één persoon de gevolgen dragen."

  Hoe wordt het ontslag van Maes volgens Cossey in de spelersgroep onthaald? "Bij een groot deel van de spelers was er onbegrip, maar zoals bij elk ontslag waren enkele jongens zeer tevreden."

  "Dat is eigen aan het voetbal. Je kunt geen 27 kernspelers op dezelfde lijn krijgen. Peter heeft altijd geprobeerd om met iedereen correct te zijn en dat zal ik ook proberen."

  Buffel: "Club denkt misschien aan een schokeffect"

  Sporza sprak ook met aanvoerder Thomas Buffel. "De timing voor de wedstrijd tegen Gent is wel verrassend. De club denkt misschien aan een schokeffect. Maar het is belangrijk dat de spelers beseffen dat ze er voor moeten blijven gaan, wie er ook aan het roer staat."

  Was er onvrede in de spelersgroep? "Wij lezen en horen ook wel dingen, maar er waren geen ongelukkige spelers. We hadden geen tijd voor die perikelen. We moeten niet te veel naar links of rechts kijken, maar ook voor de eigen deur vegen."

  Maes leek bij de jonge spelers voor een harde aanpak te kiezen. "Dat was zijn werkwijze. Het is zijn filosofie om jongens beter te maken op lange termijn. Sommige jongens hadden het daar eerst moeilijk mee, maar ze konden het plaatsen en aanvaarden."

  Welke eigenschappen moet de opvolger van Maes dan hebben? "Het moet iemand zijn die weet wat het is om Europees voetbal te spelen, met matchen om de drie dagen."

  "Na Nieuwjaar zal ons programma nog drukker zijn. We moeten de groep fris krijgen en goed roteren. Dat wordt niet makkelijk voor een nieuwe trainer."