• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mogen fans van Standard dankzij Pro League toch naar uitmatchen?

  Pierre François riep de drie clubs bij elkaar.

  Standard verbiedt zijn fans na de recente ongeregeldheden om nog naar uitmatchen te gaan. De Limburgse clubs Genk en STVV vrezen dat dit voor juist méér problemen zal zorgen. De Pro League werkt tegen dinsdag een voorstel uit dat alle standpunten moet verzoenen.

  Na de incidenten met fans van Charleroi en Standard besloot Standard om geen uittickets meer aan te bieden aan de eigen fans. Maar de Pro League vreest dat Standard-fans zich onder de thuissupporters zullen mengen.

  Voornamelijk de Limburgse verplaatsingen van Standard naar Genk (18/12) en STVV (27/12) houden een risico in.

  Op verzoek van Pierre François, CEO van de Pro League, werd vrijdag een spoedvergadering gehouden op Stayen in aanwezigheid van Standard-voorzitter Bruno Venanzi (foto), Genk-directeur Patrick Janssens en STVV-manager Philippe Bormans. Ook de politiediensten van Sint-Truiden en Genk waren vertegenwoordigd.

  Standard gaf aan dat de verbodsmaatregel werd ingegeven om de supporters erop te wijzen dat onaanvaardbaar gedrag niet langer wordt getolereerd, iets waar Genk en STVV begrip voor hebben.

  De Pro League zal tegen dinsdag een voorstel uitwerken. Als dat voorstel de voorzitter van Standard ertoe kan brengen om zijn beslissing te herzien, zullen onmiddellijk de nodige maatregelen genomen worden om sommige fans van Standard toch toe te laten in het stadion.