• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louwagie: "Kwalificatie is heel goed voor transfers die we willen doen"

  AA Gent mag zich opmaken voor een tweede Europese lente op een rij. "Na Sjachtjor waren we de beste ploeg in onze groep", zegt manager Michel Louwagie, die ook blij is met de kwalificatie met het oog op de transfermarkt. "Europees spelen helpt om spelers te overtuigen."

  AA Gent won bij Konyaspor de wedstrijd die het moest winnen, al was het wel wachten tot diep in de extra tijd voor Kalifa Coulibaly het winnende doelpunt kon maken. "Ik geloofde er niet meer in", is Michel Louwagie (foto) eerlijk. "Je weet dat er in vijf minuten toegevoegde tijd altijd een doelpunt kan vallen, maar dat is niet zo eenvoudig."

  "Konyaspor verdedigde goed, ze stonden zeer goed opgesteld. Het was voor ons niet makkelijk om erdoor te geraken. Maar we moesten het wel zelf doen."

  "In Braga stond Sjachtjor al snel op voorsprong en de spelers waren daarvan op de hoogte. Misschien heeft dat voor wat extra stress gezorgd, maar daarmee moeten ze kunnen omgaan en dat hebben ze ook gedaan. Scoren in de extra tijd was fantastisch, want zo kon Konyaspor niet meer reageren."

  "Ik zit al 27 jaar in het voetbal, maar zo'n speler als Coulibaly ben ik eigenlijk nog niet tegengekomen. Je kunt er kwaad op worden, maar langs de andere kant bezorgt hij ons eigenlijk al twee jaar op rij de kwalificatie met een geweldig doelpunt. Hij is een fenomeen."

  "In deze groep was overwinteren niet zo eenvoudig. Sjachtjor is van Champions League-niveau, maar wij waren na hen de beste ploeg. De kwalificatie is verdiend en is ook heel goed voor de transfers die we nog willen doen. Als je spelers wilt overtuigen, is het wel een extra argument dat je nog Europees speelt. Dat is aantrekkelijker."