• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dendoncker: "Niet goed voor het vertrouwen voor de topper tegen Club"

  Bij Anderlecht was de teleurstelling groot.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Anderlecht gooide gisteren een 2-0-voorsprong te grabbel tegen Saint-Etienne. De spelers reageerden achteraf bijzonder ontgoocheld. "We hebben verdedigend steken laten vallen", zei Leander Dendoncker.

  "Dit is uiteraard heel jammer", zei Leander Dendoncker na de wedstrijd. "Tot de zestigste minuut hadden we alles onder controle, maar dan geven we plots drie goals en een penalty weg."

  "Een verklaring? We hebben Obradovic het laatste halfuur aan zijn lot overgelaten. Hij stond te vaak alleen tegen twee man en de drie goals kwamen dan ook van die kant. Daar hebben we een steek laten vallen. We stonden verdedigend gewoon niet meer goed. Daar moeten we toch eens over nadenken."

  "We moeten onthouden dat we ons kwalificeren, maar het is wel jammer dat we nu tweede in de groep worden. We slikken ook drie doelpunten en dat is niet goed voor het vertrouwen met het oog op de topper zondag. Toch moeten we denk ik geen angst hebben want voor deze match was het de laatste weken verdedigend wel goed."

  Nuytinck: "Plots wisten we niet meer waar we moesten lopen"

  Ook Bram Nuytinck zag zijn ploeg plots in elkaar stuiken. "We begonnen heel goed en we hadden de wedstrijd onder controle", zei de verdediger. "Na die penalty zit plots alles tegen. Het goeie spel en het goeie gevoel waren ineens helemaal weg."

  "Of de wissels de oorzaak waren? Dat weet ik niet, maar daarna stond het wel niet meer goed. Het leek wel alsof we vergeten waren waar we moesten lopen. Aan de linkerkant stond het niet goed. Op dit niveau weet je dat dat niet kan. We slikken dan drie makkelijke tegengoals en dat is gewoon slecht."

  "Het is jammer want we waren goed bezig in Europa. Eerste worden in onze groep was een doel. Ach ja, we kregen sowieso een zware tegenstander in de volgende ronde, groepswinnaar of niet."

  "Het is zonde, maar we moeten ook niet dramatisch beginnen te doen. We zijn door, dat is goed. We weten ook dat het zondag belangrijker is."

  Andere reacties op Twitter: