• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ajax excuseert zich voor wangedrag fans in Luik: "Een smet op onze campagne"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Enkele Ajax-fans hebben zich gisteren in Luik van hun minst fraaie kant laten zien met vuurpijlen op het veld en in het Standard-vak. Ajax-directeur Edwin van der Sar keurt hun wangedrag af in een reactie op de website van de Nederlandse club en heeft zich verontschuldigd bij de thuisploeg: "Dit is zonde en hoort niet thuis op een voetbalveld."

  De fans sloegen in het begin van de wedstrijd al toe met hun vuurpijlen, waarna de scheidsrechter de match stillegde. "Het is een smet op deze wedstrijd en de goeie Europese campagne die we hebben gedraaid", klaagde Van der Sar.

  "Dit soort dingen zijn absoluut uit den boze. Het is zonde dat dit soort dingen, die niet op een voetbalveld thuishoren, gebeuren. Het schijnt dat er ook iemand gewond is geraakt. We hopen uiteraard dat het goed gaat met die persoon."

  "Uiteraard hebben we onze verontschuldigingen aangeboden aan Standard, net zoals zij twee maanden geleden bij ons ook hebben gedaan." Van der Sar liet nog weten dat Ajax nadenkt over gepaste maatregelen.

  De ex-topkeeper benadrukt wel dat zijn kritiek op slechts een klein deel van de eigen fans gericht is: "Van de 1.300 meegereisde fans zijn er waarschijnlijk zo'n 1.280 die ons goed gesteund hebben."

  "Jammer dat er toch een smet op een verder prachtige Europese campagne is gekomen. We waren al na vier wedstrijden gekwalificeerd. En vandaag speelden we met acht jongens uit onze eigen opleiding."