• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zou perfect zijn voor Simons: op zijn 40e verjaardag eindelijk winnen op Anderlecht"

  Van der Heyden en Simons speelden vijf jaar samen bij Club Brugge.

  Zondag viert Timmy Simons uitgerekend op de dag van Anderlecht-Club zijn 40e verjaardag. Peter Van der Heyden, ex-collega van Simons en zelf ook 40, legt uit hoe bijzonder het is dat Simons op die leeftijd nog altijd meedraait. "Hij heeft in zijn carrière alles hetzelfde gedaan als ik, maar dan wel een trapje hoger."

  De carrières van Peter Van der Heyden en Timmy Simons lopen akelig parallel. Van der Heyden kwam in 2000 over van Eendracht Aalst naar Club Brugge. Simons maakte in datzelfde jaar de overstap van Lommel.

  Na 5 jaar trokken beide heren op hetzelfde moment de deur achter zich dicht bij blauw-zwart. Van der Heyden belandde in Duitsland, bij Wolfsburg, en ook Simons belandde daar na ommetje bij PSV, namelijk bij Nürnberg.

  Nadien keerden zowel Van der Heyden als Simons nog eens terug naar de club van hun hart. En nóg straffer: op 30 april 2001 debuteerden ze allebei in dezelfde match voor de Rode Duivels.

  Ook Van der Heyden kende een lange carrière. Hij stopte enkele maanden geleden, vlak voor zijn 40e verjaardag, met voetballen bij Knokke. "Simons deed alles hetzelfde als ik, maar dan nog een trapje hoger", zegt Van der Heyden.

  "We zien elkaar soms nog eens en dan is het nog altijd zoals 10-15 jaar geleden. Hij is net als ik nog dezelfde kerel van toen, zonder kapsones. We weten dat ook van elkaar en dat schept een band."

  "Timmy was altijd als eerste in het bos om te gaan lopen. Dat typeert hem."

  Dat Simons het tot na zijn 40e op het hoogste niveau heeft uitgezongen, verbaast Van der Heyden niet. "Je weet nooit hoe een carrière zal lopen, maar Timmy was 15 jaar geleden ook al enorm verbeten."

  "Hij stond er áltijd, was altijd als eerste in het bos om te gaan lopen, wou altijd goeie testen afleggen,... Dat typeert hem."

  "Hij heeft ook zo'n sterk gestel en hij verzorgt zich uitstekend. Ik denk wel niet dat hij nog elke dag fluitend uit zijn bed springt, maar dat kan ook niet anders als je 3 matchen in een week speelt. Hij is in ieder geval nog topfit."

  "Zelf heb ik gevoeld hoe moeilijk het op latere leeftijd wordt om te blijven voetballen. De kilometers zitten er nog wel in, maar kleine dingen beginnen te haperen."

  "Je lichaam recupereert bijvoorbeeld minder makkelijk, waardoor je vermoeid aan de volgende training begint en je sneller een kleine verrekking oploopt. Dat begint zich na een tijdje op te stapelen. Maar bij Timmy valt dat goed mee. Hij heeft weinig blessures gehad in zijn carrière en kende dus weinig verzwakking."

  "Timmy is ook nog altijd dezelfde speler als vroeger. Hij is nooit de man geweest van de haarscherpe pass over 80 meter, maar wel van het vele loopwerk en het tactische inzicht. Ook zijn penalty's zijn een wapen."

  "Club Brugge haalt blijkbaar altijd het beste in Anderlecht naar boven"

  Timmy Simons speelt zondag voor de 14e keer op het veld van Anderlecht in de competitie. Nog nooit kon hij er winnen. Enkel in de Supercup lukte het Club en Simons om te winnen in het Vanden Stockstadion.

  "De matchen tussen Anderlecht en Club Brugge blijven toch de matchen van het jaar. Ik heb in heel mijn carrière nooit méér beladen wedstrijden gespeeld. De sfeer die rond zo'n match hangt is super. Daarvoor doe je het als speler."

  "Ik herinner me ook dat Anderlecht vaak minder draaide in de aanloop naar zo'n topper, maar dat ze tegen ons dan toch telkens een heropstanding kenden. Wij halen blijkbaar het beste in hen naar boven. Het is bizar dat we er nooit konden winnen."

  Van der Heyden keert vlak voor de match pas terug uit de Verenigde Staten. "Ik weet niet of ik naar het stadion ga. Dat hangt er wat vanaf hoe ik mij voel met de jetlag. Maar ik zal sowieso kijken op tv."

  "In voorspellingen ben ik heel slecht. Club en Anderlecht lijken me op dit moment ongeveer even sterk. Laat ons hopen dat Club Brugge met de traditie kan breken en eindelijk eens kan winnen. Ik gun het Timmy misschien nog meer dan Club Brugge. Dat zou het perfecte cadeau zijn voor hem op zijn 40e verjaardag."

  Retro 2000: Simons scoort met penalty de 3-3 tegen Anderlecht

  Video player inladen ...