• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deschacht schreeuwt zijn onschuld uit: "Ik lek niet naar de kranten!"

  Anderlecht-boegbeeld Olivier Deschacht zit niet bij de 18 voor Saint-Etienne.

  Olivier Deschacht zit niet bij de wedstrijdkern voor Anderlecht-Saint-Etienne vanavond. "Daar zijn sportieve en misschien extrasportieve redenen voor", vertelde coach René Weiler gisteren op de persconferentie. De kranten insinueren alvast dat de Anderlecht-verdediger de boter heeft gegeten omdat hij te veel met de pers zou praten. Wat Deschacht in alle toonaarden ontkent in een zeldzame tweet.

  Omdat Anderlecht al geplaatst is voor de volgende ronde van de Europa League, denkt Weiler eraan om te roteren vanavond. Maar van Deschacht was er gisteren geen spoor op de training met de Europese selectie.

  "Als Deschacht er niet bij is, dan is hij momenteel niet sterk genoeg om bij de 18 te horen die wel opgeroepen zijn", verklaarde Weiler in eerste instantie de vraag naar de afwezigheid van de verdediger die vorige maand met 567 wedstrijden Paul Van Himst voorbijstak als speler met de meeste Anderlecht-wedstrijden.

  Maar daarna volgde een zinnetje met de glimlach: "Waarom stellen jullie mij eigenlijk die vraag? Jullie weten veel meer over die zaak dan ik, want alles komt naar buiten..."

  Weiler heeft een slechte relatie met de Belgische pers en het zit hem al langer hoog dat er allerlei zaken gelekt worden. Hij zegt het niet expliciet, maar de kranten insinueren dat Weiler Deschacht verwijt te veel met de pers te praten. Net als Hamdi Harbaoui, die ook in ongenade is gevallen en niet bij de 18 voor Saint-Etienne zit.

  "Maar waarom stellen jullie altijd vragen over degenen die er niet bij zijn. Vraag toch eens iets over wie er wel bij is. Er zijn meerdere redenen waarom bepaalde spelers er niet bij zijn. Sportief en misschien extrasportief", besloot Weiler, die al vaker dit seizoen vragen stelde bij het functioneren van Deschacht.

  Deschacht beleeft inderdaad niet zijn rustigste seizoen, hij zat deze herfst ook al in een storm met gokken op wedstrijden. De ancien kroop vanochtend in zijn Twitter-pen, wat hij niet vaak doet: "Kranten beweren dat ik lek terwijl ze zelf weten dat ik dit niet doe! Jammer."

  Tweet Deschacht: