• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zelfs als Club Brugge 0 op 18 haalt, zijn er nog deze positieve elementen

  Het glas is halfvol voor Club Brugge.

  Een dubbele mijlpaal voor Timmy Simons, 3 goede ideeën voor het nieuwe stadion en fitte spelers voor de play-offs: ook als Club Brugge vanavond in eigen huis zijn laatste Champions League-groepswedstrijd verliest van Kopenhagen, kan het nog enkele positieve punten koesteren na de Europese campagne.

  Dubbele mijlpaal voor Timmy Simons (maar net geen record)

  Op 27 september speelde Timmy Simons in Kopenhagen zijn 400e match voor Club Brugge en zijn 125e match in Europa. Bovendien werd hij met zijn 39 jaar en 291 dagen de op een na oudste Belg in de Champions League, na Dany Verlinden. Het record van de ex-doelman is (voorlopig) te hoog gegrepen voor Simons: Verlinden was bij zijn laatste wedstrijd 40 jaar en 116 dagen oud, Simons is vandaag 39 jaar en 361 dagen oud.

  Aardig wat inkomsten, geen winstpremies

  Elke ploeg die het tot in de groepsfase van de Champions League schopt, houdt daar zo’n 12,7 miljoen euro aan over. Een mooi extraatje, dat altijd van pas komt in het budget van een voetbalclub.

  Natuurlijk zou daar per overwinning of gelijkspel nog een smak geld bijkomen, maar aan de andere kant hoeft Club Brugge bij een 0 op 18 geen winstpremies uit te keren aan zijn spelers.

  De verplaatsingen waren voltreffers voor de fans

  Club Brugge speelde in de groepsfase tegen Leicester, Porto en Kopenhagen. Organisatorisch zijn dat gemakkelijke verplaatsingen, want die steden liggen niet in een uithoek van Europa en zijn goed bereikbaar met het vliegtuig.

  Bovendien zijn Porto en Kopenhagen populaire toeristische bestemmingen. Het mag dan ook niet verbazen dat er telkens veel Club-supporters afreisden om hun ploeg ook in het buitenland aan te moedigen. In Porto genoten de fans van het zonnetje, in Leicester huurden ze een discotheek af.

  Video player inladen ...

  3 goede ideeën voor het nieuwe stadion van Club

  Club Brugge speelde zijn Europese uitwedstrijden in het King Power Stadium van Leicester City (32.000 zitplaatsen), het Estadio do Dragao van FC Porto (51.000 zitplaatsen) en Parken-stadion in Kopenhagen (38.000 zitplaatsen). Die arena's zijn allemaal relatief nieuw of onlangs gerenoveerd.

  Misschien heeft blauw-zwart tijdens zijn rondreis dan ook inspiratie opgedaan voor zijn eigen nieuwe stadion, waarvoor de procedure volop loopt.

  Volle kracht naar Play-Off I

  De landskampioen was de voorbije maanden op drie fronten actief: de Belgische competitie, de Beker van België en de Champions League. In die laatste twee is Club Brugge uitgeschakeld, dus kan het zich volop richten op de strijd om zijn landstitel te verlengen.

  Mooi meegenomen: Bjorn Engels, die in de eerste Champions League-wedstrijd een zware schouderblessure opliep en sindsdien in de lappenmand ligt, zal dan nog fris zijn en het beste van zichzelf kunnen geven.

  Geen uitblinkers, dus geen uitgaande transfers?

  Club Brugge kon als ploeg niet schitteren op het Europese toneel en ook individueel waren er geen uitblinkers. De kans dat andere ploegen spelers komen wegplukken in de wintermercato, lijkt dus eerder klein. Michel Preud’homme zal met andere woorden niet moeten puzzelen in januari.

  Maar als er één speler vertrekt, is het misschien wel José Izquierdo. De Colombiaan heeft door zijn doelpunt tegen Leicester zijn marktwaarde alvast een duwtje in de goede richting gegeven.

  Video player inladen ...

  Nog een uitdaging voor volgend seizoen

  Als je na de landstitel meteen ook Europees overwintert, wordt het misschien moeilijk om het jaar nadien nog doelen te vinden. Op deze manier heeft Club Brugge nog een uitdaging voor volgend seizoen: de groepsfase van de Champions League overleven. Stap voor stap naar de top… en naar de Beker met de Grote Oren?