• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Snelders over CL-campagne van Club Brugge: "Ruimschoots tekortgeschoten"

  Snelders: "Je verwacht meer resultaat"

  Club Brugge sluit vanavond een teleurstellende Europese campagne af met de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen. "Het zal opnieuw alle hens aan dek moeten zijn", zegt analist Eddy Snelders. "Foutjes worden op dit niveau dankbaar aangenomen door de tegenstander."

  5 nederlagen in evenveel groepswedstrijden, dat is de voorlopige balans voor Club Brugge in de Champions League. "Het is voor Brugge tot nu toe een vrij ontgoochelende campagne geweest", steekt Eddy Snelders van wal. "Brugge heeft jaren lijdzaam toegekeken langs de zijlijn en dacht nu dat het zijn beurt was, na de algemene climax van AA Gent."

  "Dan moet je constateren dat we daar toch ruimschoots zijn tekortgeschoten. Dat is ontgoochelend voor het Belgische voetbal, maar uiteraard ook voor Club Brugge zelf, dat er hard voor gewerkt heeft."

  Welke redenen ziet onze analist voor die magere resultaten? "Ik denk dat het gewoon een algemeen kwaliteitstekort is dat je moet durven te erkennen. Vorig jaar heeft AA Gent het geluk gehad dat ze zelf in topvorm waren en dat de groep meeviel."

  "Bij Club Brugge was de groep ook niet zo sterk, alleen leren we nu dat je naast de resultaten grijpt als je als club zelf niet top bent."

  "Als je als ploeg foutjes maakt, kom je af en toe wel in de wedstrijd, maar meestal op momenten dat het kalf al verdronken is en het resultaat al vastligt. Dat heeft Club Brugge dit jaar regelmatig moeten ondervinden. Uiteindelijk is dan het resultaat dat je geen enkel punt hebt en dat is bijzonder pijnlijk."

  "Je verwacht wel meer resultaat dan wat er nu is gekomen"

  "Je kunt je als Belgische ploeg niet de pretentie aanmeten dat je in een groep eventjes iedereen gaat wegspelen. Dat vraagt niemand. Alleen verwacht ik natuurlijk wel veel weerstand en nu en dan toch wat punten, zodat je competitief bent in die groepsfase."

  "Dat was met Anderlecht al een paar keer het probleem. Met Gent was dat absoluut niet zo vorig jaar. Gent heeft meegestreden en het resultaat gehaald. Niemand had daarop gehoopt, maar dat schept wel verwachtingen."

  "Niemand verwacht van Brugge dat ze alle wedstrijden in die groepsfase winnen, maar je verwacht wel meer resultaat dan wat er nu is gekomen. Dit is bijzonder weinig."

  "Het is natuurlijk een les. Vooral bij Club Brugge zijn ze uitermate ontgoocheld dat er niet meer is geoogst. Niet alleen punten, maar ook financieel. Maar om dat nu verder met de vinger te wijzen? Neen, we moeten als Belgen incalculeren dat elk puntengewin in de Champions League een succes is."

  Hoe schat Eddy Snelders tot slot de kansen van Club Brugge in tegen Kopenhagen? Zit er nog een puntje in? "We hebben gezien in Kopenhagen dat het een goede ploeg is en dat het van de details zal afhangen. Ik denk dat het opnieuw alle hens aan dek zal moeten zijn en dat er heel scherp gespeeld zal moeten worden. Als je dit ziet als een tussenwedstrijd voor de competitie, is de kans op verlies heel groot."