• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RB Leipzig wil Messi en Ronaldo niet: "Nee bedankt, te oud"

  Ronaldo en Messi zullen niet snel meevieren met Leipzig.

  RB Leipzig is na 13 speeldagen de verrassende leider in de Bundesliga en dat met een erg jonge spelersgroep. "Het zou absurd zijn te denken dat het hier kan werken met Messi en Ronaldo", zegt sportief directeur Ralf Rangnick.

  Promovendus RB Leipzig verbaast vriend en vijand en staat na 13 speeldagen bovenaan de rangschikking, met drie punten meer dan gedoodverfde favoriet Bayern München. De spelers van Leipzig zijn bovendien erg jong, met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar.

  "We hebben de jongste en de minst ervaren ploeg van de Bundesliga", zegt sportief directeur Ralf Rangnick. "Ik weet niet of het een revolutie is, maar het is op zijn minst ongebruikelijk dat een ploeg die een paar jaar geleden nog in de vierde klasse speelde, nu bovenaan staat."

  "In een normaal seizoen zou Bayern landskampioen worden. Maar misschien is dit geen normaal seizoen."

  Leipzig wil voorlopig dan ook niets veranderen aan die succesformule, ook niet met het zicht op een eventuele deelname aan de Champions League volgend seizoen.

  "Messi of Ronaldo kopen? Nee bedankt, die twee zijn te oud en te duur", lacht Rangnick. "Het zou absurd zijn te denken dat het hier zou werken met hen."

  Of de twee supersterren financieel ook echt te hoog gegrepen zouden zijn, is nog maar de vraag. RB Leipzig is immers het speeltje van de steenrijke Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz.