• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hooligans dringen perstribune binnen, dansen op tafels en breken zitjes af

  Veel tumult in de tribunes.

  De Champions League-wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Besiktas dinsdagavond heeft een 6-0-overwinning opgeleverd voor de Oekraïners. De match werd ontsierd door hevige rellen tussen honderden hooligans van beide clubs.

  De grootste vechtpartijen, met in totaal zo'n 600 relschoppers, ontstonden in de buurt van het Olympisch Stadion in Kiev, waar in 2018 de finale van de Champions League plaatsvindt. 

  Volgens het persagentschap Reuters vielen de Oekraïense hooligans hun Turkse rivalen net voor de wedstrijd aan met messen en stokken. Tien mensen moesten voor verzorging van vooral steekwonden naar het ziekenhuis.

  De UEFA zou dit incident zeer ernstig nemen met de finale van de Champions League 2018 in het achterhoofd. Ook in het stadion was het overigens onrustig. Fans van Besiktas gooiden vuurwerk op het veld, waarna het tot een confrontatie kwam met de politie.

  Volgens ooggetuigen brak een aantal Turkse fans uit zijn vak en baanden de heethoofden zich een weg tot in de nabijgelegen perstribune, waar ze op de tafels dansten en enkele zitjes afbraken.   

  Problemen aan het stadion:

  Problemen in het stadion: