• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alderweireld zit in selectie voor laatste CL-match van Tottenham

  Toby Alderweireld staat dicht bij zijn return.

  Toby Alderweireld is door Tottenham-coach Mauricio Pochettino opgenomen in de wedstrijdselectie voor de Champions League-match tegen CSKA Moskou. Alderweireld lag sinds oktober in de lappenmand met een knieblessure.

  Voor Tottenham wordt het woensdagavond de laatste Champions League-wedstrijd van het seizoen. De Londense club is immers al uitgeschakeld op het kampioenbal, maar heeft met een puntje tegen CSKA wel genoeg om zich te verzekeren van een ticket voor de Europa League.

  Voor het duel tegen de Russen kan coach Mauricio Pochettino ook opnieuw een beroep doen op Toby Alderweireld. Die was sinds oktober buiten strijd met een zenuwblessure in zijn knie, maar zit nu voor het eerst weer in de wedstrijdselectie.

  "Toby zit opnieuw in de kern en dat is heel goed nieuws voor ons", zegt Pochettino, die wel voorzichtig wil zijn met de Rode Duivel. "Hij herstelt goed. Het zou kunnen dat hij morgen op de bank zit."

  Tottenham moet na morgen het kampioenbal verlaten. "We vinden het jammer dat we uitgeschakeld zijn. We willen in de Champions League spelen, dat is waar we thuishoren", zegt Jan Vertonghen, die na de winter met zijn ploeg wellicht in de Europa League zal spelen. "We hebben een ruime kern, dus ik verkies twee wedstrijden per week boven één."