• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wat was er mis met het veld in Westerlo? "Speciale dauw in de Kempen"

  Het veld van Westerlo stelde de spelers regelmatig op de proef.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Het veld van Westerlo stelde de spelers regelmatig op de proef.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De vrieskou en falende veldverwarming zorgden ervoor dat de velden van Westerlo en Genk slecht bespeelbaar waren. Het panel van Extra Time had weinig genade. "Als ik bij mij thuis mijn jas moet aandoen als de thermostaat 22 graden aangeeft, ga ik toch even met de installateur spreken", zegt Peter Vandenbempt.

  Hein Vanhaezebrouck was na Westerlo-Gent niet te spreken over het veld van Het Kuipje. De veldverwarming leek niet helemaal naar behoren te werken. Onbegrijpelijk, al hoorde Peter Vandenbempt wel een mogelijke verklaring.

  "Ik laat me vertellen dat er een speciale dauw is die enkel in de Kempen optreedt", opent hij zijn sarcastische betoog. "Ik kende het zelf niet, maar blijkbaar is die dauw er pas vanaf dit seizoen."

  "Dat is mogelijk, want de natuur evolueert en niet in gunstige zin. In combinatie met gras en lage temperaturen zorgt die dauw ervoor dat het veld onspeelbaar wordt. We moeten daar rekening mee houden."

  Om daarna weer ernstiger voort te gaan: "De verwarming werkt blijkbaar wel, maar de sprieten worden toch hard en zorgen zo voor een harde bovenlaag."

  "Wat dan het nut is van zo'n veldverwarming ontgaat mij. Dat de ondergrond mals is, daar hebben we niet zo veel aan. Veldverwarming lijkt me nochtans dé oplossing voor koude voetbalavonden. We hebben bij -10 °C al perfect kunnen voetballen."

  Vandenbempt vindt dat Westerlo maar eens moet gaan klagen bij de installateur van de verwarming. "Als ik thuis mijn jas moet aandoen binnen, terwijl de thermostaat 22° C aangeeft, dan ga ik toch eens met de installateur praten."

  "Bij Genk werd de ketel vervangen op een ongelukkig moment"

  Bij Genk-Lokeren kregen we van hetzelfde laken een pak, al werkte de verwarming hier helemaal niet. "Dat de ene kant van het veld er beijzeld bij lag, kwam niet door de verwarming, maar door de zon die de andere kant had beschenen", legt Filip Joos uit.

  "Luminus, de hoofdsponsor van Genk, vond dat de vorige ketel té energieverslindend was en dat vond het bedrijf in tijden van klimaatopwarming niet meer kunnen. Ze hebben de ketel alleen op een ongelukkig moment vervangen." "Daarom laat je je verwarming thuis toch schoonmaken in september en niet in december?", werpt Vandenbempt nog op.