• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moeskroen zet Glen De Boeck op de keien

  De Boeck hield Moeskroen vorig seizoen in eerste, maar krijgt die kans niet opnieuw.

  Glen De Boeck is geen coach van Moeskroen meer. Na een 0 op 15 is de Waalse club weggezakt naar de voorlaatste plaats, met evenveel punten als rode lantaarn Westerlo. Vorige week vloog Moeskroen ook al uit de beker. De Boeck, die op 20 januari in dienst kwam, behoedde Moeskroen vorig seizoen miraculeus van de degradatie, maar die kans krijgt hij dit seizoen niet meer.

  Na de nederlaag zaterdag in de degradatietopper bij STVV was het krediet van De Boeck bij het bestuur op. Zelf hoopte hij die avond nog op versterkingen tijdens de winterstop: "Ik heb ook gelezen dat het bestuur gezien heeft dat er te weinig kwaliteit is. Die analyse had ik al langer gemaakt. Het zou de logica zijn dat ik dan nog coach ben, maar voetbal en logica gaan dikwijls niet samen."

  Het waren profetische woorden, want vandaag kwam er een einde aan de samenwerking met een korte mededeling op de website: "Royal Excel Moeskroen heeft beslist om de overeenkomst met coach Glen De Boeck stop te zetten."

  "REM wil de coach bedanken voor zijn professionalisme en inzet en meerbepaald met het behoud in de Jupiler Pro League vorig seizoen."

  "De club wenst hem het allerbeste toe in de voortzetting van zijn carrière." In de afwachting van een nieuwe naam zal de ploeg geleid worden door De Boecks assistenten Lorenzo Staelens en Laurent Demol.

  De Boeck houdt Moeskroen in eerste met 2-1-zege op Anderlecht

  De 45-jarige De Boeck kwam op 20 januari 2016 Cedomir Janevski vervangen bij Moeskroen. Het was voor de ex-voetballer van KV Mechelen en Anderlecht een nieuwe start als coach. In 2014 en 2015 waagde hij het even in het bedrijfsleven, maar het bloed kroop waar het niet gaan kan.

  Tegen de verwachtingen in redde hij het vel van Moeskroen in een felle degradatiestrijd met Westerlo en OH Leuven, dat uiteindelijk degradeerde. Een 2-1 zege tegen Anderlecht op de voorlaatste speeldag hield Moeskroen in eerste.

  Maar dit seizoen werd er nog maar drie keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twaalf keer verloren, niemand kende meer nederlagen. De 1-0 op Stayen was er te veel aan. De vroegere coach van Cercle, Germinal Beerschot, VVV (Ned) en Waasland-Beveren mag even gaan bezinnen.